Mars är här och Mästerkocken är tillbaka i TV-rutan. Vill du också bli en mästare i köket? Våga utmana dig själv med nya ingredienser och köksredskap!
Ta matlagningen till nästa nivå! Att experimentera med olika smaker är ett bra sätt att utvecklas som hemmakock. Varför inte prova att laga ett nytt asiatiskt recept? Steamed buns är härligt fluffiga, ångade bröd som kan fyllas med allt ifrån sidfläsk till tonfisk och svamp. Ladda skåpen med rätt råvaror och redskap, så har du alla förutsättningar för att lyckas!
Experimentera i köket – och imponera vid middagsbordet!
PrylTIPS
Endast en mästerlig stekpanna duger åt mästerkocken. Scanpans stekpannor används flitigt i tävlingssammanhang. Använd en traktörpanna med höga kanter när du steker marinerat fläsk, för att undvika spill vid spisen.
Läs mer
Håll ångan uppe! Med en ånginsats är det lätt att få till ett perfekt, ångkokt bröd. Allt du behöver göra är att ställa insatsen i en panna med lite kokande vatten och lägga brödet i insatsen.
Läs mer
Med ett välmatchat vin tar du middagen till nästa nivå – och med ett välmatchat glas lyfter du dessutom vinet till nya höjder. Riedels druvspecifika vinglas finns i flera snygga modeller, både med och utan stam.
Läs mer
Ge vinet lite extra kärlek och dekantera det i en glaskaraff. Karaffen hjälper inte bara till att lyfta aromerna i vinet. Det är dessutom en mycket elegant pjäs att ställa fram på bordet och servera vinet ur.
Läs mer
Har vinet fått ligga på lagring? Öppna flaskan med en korkurdragare från Pulltex. Den är särskilt framtagen för viner med gamla eller känsliga korkar, som riskerar att smula med en vanlig öppnare.
Läs mer
Sist men inte minst – låt inte slöa knivar förta din matlagningsglädje. Varför inte spetsa till knivsamlingen med ett 2-delsset från Global? Knivsetet består av en flexibel filékniv och en liten, smidig grönsakskniv.
Läs mer