Frida Ronge som är ambassadör för Yaxellknivar lär dig laga två goda klassiska sojasåser som passar till sashimi, sushi och andra japanska rätter. Hon visar sin favorit, en lite enklare ponzusås smaksatt med yuzu som går snabbt att tillaga och en god dashisoja med alger som kräver lite mer förberedelser.
Ingredienser
Ponzu
2 dl japansk soja
4 msk yuzujuice
0.5 dl citronjuice
1 st vitlöksklyfta
1 cm röd chili
1 bit ingefära
Hacka samman allt och låt stå 1 dygn, sila.
Dashisoja
40 g kombualg
Bonitoflakes
1 l vatten
Japansk soja
Gör så här
Blötlägg kombualgen 24 timmar. Värm långsamt upp 1 liter vatten till 80 C tillsätt den blötlagda kombualgen och bonito, Låt svalna långsamt och sila. Blanda med soja efter smak.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.