Artiklar & Video

Produkter

Alla hjärtans dag à la SundqvistPå onsdag är det Alla hjärtans dag! Visa dina nära och kära lite extra uppskattning med en fin present eller mysig middag. Eller varför inte både och?

Vägen till hjärtat går genom magen. I vår Alla hjärtans dag-meny har vi samlat ljuvliga recept av några av Sveriges främsta kockar. Välj ut dina favoriter och bjud älsklingen, familjen eller vännerna på en 3-rätters middag i kärlekens tecken. Om du vill ge dem omtanke i form av en gåva, välj då något som förgyller stunden i köket. Längre ner på sidan hittar du presenttips till både stora och små kockar.


Glad Alla hjärtans dag önskar vi på Sundqvist!


Middagsmeny

Förrätter

Pilgrimsmussla med en touch av Japan
Frida Ronges supergoda och vackra förrätt

Biff tataki med vårlök och ponzu 
Oxfilé på japanskt vis

Tartar på kolja och råräkor 
Läcker tartar med potatiskrisp av Stefan Karlsson

Huvudrätter

Torsk "White food"
Lyxigt torskrecept signerat Stefan Karlsson

Blåmusslor med grädde och fänkålssallad
 
Thomas Sjögrens lakritsdoftande blåmusslor

Grillad hängmörad entrecote
Elegant entrecote på Edin Dzemats vis

Desserter

Vit knäckparfait
Vit knäckparfait med kaffe signerad Louise Johansson

Hjortonsufflé
Systrarna Brydlings underbara sufflé

Crème brûlée med smak av ingefära
Edin Dzemats läckra créme brûlée

PryltipsOst och vin hör romantiken till. Överraska din kärlek med ett lyxigt ost- och vinset från Laguiole. Setet är handgjort och innehåller en ostkniv, en korkskruv och en smörkniv. Korkskruven går även att köpa separat och finns då i en mängd olika träslag. En vinöppnare i rosenträ är perfekt till Alla hjärtans dag, gärna i sällskap med en ros och ett gott rödvin. Fler glasklara presenter finns hos Riedel. De har specialiserat sig på produkter som förhöjer upplevelsen av att förtära god dryck, såsom druvspecifika vinglas och munblåsta glaskaraffer.

Till den som tycker om att vara i köket är en kryddkvarn från Zassenhaus en fin gåva. Den röda, högblanka pepparkvarnen i serien Regensburg är en slitstark kvarn som passar väl in i kärlekstemat. Självklart ska även familjens småkockar uppvaktas på Alla hjärtans dag. Opinel har tagit fram en serie barnvänliga köksredskap som består av en kockkniv, en skalare och ett fingerskydd – alla med matchande röda plastdetaljer.

Zassenhaus Regensburg - Pepparkvarn
Laguiole en Aubrac - Ost- och vinset
Riedel - Karaff Bliss
Riedel Veritas - Riesling/Zinfandel
Laguiole en Aubrac - Vinöppnare Rosenträ
Opinel Le Petit Chef - 3-delsset


Skåla i champagne
Den allra festligaste drycken, oavsett högtid, är givetvis champagne. De flesta dricker champagne i långsmala flöjtglas, men enligt vinexperten Jens Dolk är ett champagneglas med brett mittparti och liten öppning ett bättre val till bubblet. I Druvspecifikt med Riedel förklarar han varför.

Kommentera

Kommentarer

SQ på Facebook