Artiklar & Video

Produkter

Tidlösa Global

Alla Globalknivar är gjorda i det hårda och rostfria stålet Cromova 18. Globals design har varit den samma sedan knivarna började tillverkas i mitten på 80-talet. Globalknivarna är kända världen över och det är inte så konstigt...

Knivarna håller skärpan, är estetiskt tilltalande, slitstarka, behändiga och arbetsbesparande och det finns en speciell kniv för varje tillfälle i köket. Det är sådant man gillar om man älskar att laga mat. Matlagningen blir helt enkelt roligare om man har redskap som fungerar. Man blir, ursäkta ordvalet, eggad till gastronomiska stordåd. Enligt vår mening kan man inte få ett bättre omdöme.Sundqvist Quality Ambassadör

Edin Dzemat - Edin fick utmärkelsen Årets Werner 2013 och blev Årets Rising Star 2014. Han var lagledare för Svenska Kocklandslaget, 2013-2015, som tog silver i VM 2014. Edin började som gastronomisk ledare på Kosta Boda Art Hotel i Småland 2015.

  Mer info

Viktigt! För din egen trygghets skull ber vi dig kontrollera att du köper din Globalkniv hos en legitimerad återförsäljare, annars gäller inte garantin. För att garantin ska gälla vid reklamation eller åtgärd kommer kvitto efterfrågas. Hitta din närmsta legitimerade återförsäljare.

Trots att Globals knivar kallas helstålsknivar är de inte, som många tror, gjorda i ett enda stycke. Då skulle handtaget bli alldeles för tungt och ta mycket lång tid att värma upp i handen. Globalkniven består från början av två utstansade handtagshalvor och ett blad, valsat eller smitt beroende på knivmodell. Delarna svetsas ihop och handtaget fylls med sand. Knivarna går därefter till en kemifabrik där de doppas i olika kembad för rengöring och för att det ska bildas svart kromoxid på hela handtaget. Efter detta går knivarna tillbaka till fabriken för slipning. Bladets kilform slipas till, handtaget poleras så att svart kromoxid endast finns kvar i urgröpningarna. Detta ger Globalknivens handtag dess karakteristiska prickmönster. De små prickarna som egentligen är små konkava paraboler har ett syfte som inte många vet om. De gör att värmestrålningen som utvecklas i handen studsar tillbaka och ger en isolerande luftspalt mellan handtaget och handen vilket gör att handtaget inte känns så kallt. När handtaget är polerat är det dags för slipning av knivens egg. Beroende på modell går den antingen till sliproboten eller till handslipning. Sedan är det dags för avsyning, etsning av loggan och packning. Kniven skeppas iväg till ytterligare en lycklig ägare.

Globals knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna. GS står för Global Small och dessa är de mindre knivarna i Globals sortiment, de har ett något mindre handtag. GF står för Global Forged, knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål från knivspets till handtagets slut. GSF står således för Global Small Forged det vill säga de mindre smidda knivarna.

Tyvärr cirkulerar det förfalskningar av Globalknivar på marknaden, många är mycket skickligt gjorda. Kontrollera att du köper din Globalkniv hos en legitimerad återförsäljare, annars gäller inte garantin. För att garantin ska gälla vid reklamation eller åtgärd kommer kvitto efterfrågas. Läs mer om kopior.

Läs mer om hur du tar hand om dina knivar här
Tipsa om den här tillverkaren: