Artiklar & Video

Produkter

Den klassiska Globalkniven såg dagens ljus 1985. Nästan 30 år senare gjorde Global SAI entré på marknaden och nu är nästa generation japanska knivar här - Global NI!

Global NI är designad av Komin Yamada, som designat alla Globals serier, och är väl förankrad i hans designfilosofi. För Komin Yamada är kvalité och innovativ design en process som måste få ta tid.

Global NIs sortiment består av 18 modeller och två knivset. Bladet, i orientalisk design, är tillverkade av ett lager Cromova 18-stål men är något tjockare än på den klassiska Globalkniven och har fått en extra slipning för extrem skärpa.  Handtaget, som är något större än på den klassiska Globalkniven, har en avsmalnande form som bidrar till ett ergonomiskt grepp. De karaktäristiska ”Globalprickarna” på handtaget har tagit sig an en ny form, är ofärgade och handtaget präglas av en ljus och elegant design.

 

Mer infoGlobal NI-knivarna är indelade i serienummer som börjar på GN, GNM, GNS, eller GNFS. GN är de vanliga lite större knivarna, bladtjocklek 2,4 mm. GNM är mellanstora, bladtjocklek 2,2 mm. GNS står för Global NI Small och dessa är de mindre knivarna i Global Nis sortiment, de har ett något mindre handtag, bladtjocklek 2,0 mm. GNFS står för Global NI Forged Small, knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut, bladtjocklek 2,0 mm.


Tipsa om den här tillverkaren: