Artiklar & Video

Produkter

Hantverk med tradition 

I Laguiole i regionen Aveyrons i sydvästra Frankrike, har vad som alltid ansetts vara världens bästa korkskruvar tillverkats sedan 1829.

Varje korkskruv tillverkas fortfarande helt för hand av ett fåtal mycket yrkesskickliga hantverkare med decenniers erfarenhet och stolta traditioner. Den korkskruv du köper har dessutom tillverkats helt och hållet av en enda yrkesman, som gör hela arbetet från råmaterial till det lilla biet som sist kommer på – ett intyg om ”Prestige och Kvalitet”.

Korkskruvarna finns med en rad olika val när det gäller handtag – rosenträ, horn, en, olivträd m.fl. – och några välbehövliga tillbehör. Upplev känslan av en äkta Laguiole med livstids garanti.

Till Laguioles sortiment hör idag också ett stort utbud av förstklassiga dessertbestick, fällknivar, stekknivar, trancherset m.m. Alla väl värda sin plats.

Mer info

Laguiole är till och med så noga att varje tillverkare hos Laguiole har ett eget mönster som de märker de knivar eller korkskruvar som de tillverkar med. Så om du har en Laguiole en Aubrac-produkt kika på den och se om du kan hitta ditt mönster.

Hantverkarnas signaturer - Laguiole

Korkskruvarna och knivarna finns med en rad olika handtag – rosenträ, horn, en, olivträd m.fl. Laguiole tillverkade från allra första början bara produkter i horn. Regionen Aubrac har stor produktion av ost och är en mycket boskapstät region och tack vare det så har det alltid funnits en mycket god tillgång på horn. Man värnar idag om originalmaterialet och tillverkar i allra högsta grad fortfarande produkter med handtag och detaljer i horn, men man har även breddat sitt sortiment och arbetar flitigt med andra material, såsom olika sorters trä och silver.

Idag är det ca 8 tillverkare som fortfarande tillverkar sina produkter i Frankrike. Många tillverkare har genom åren valt att förlägga sin produktion till Asien, men Laguiole en Aubrac har fortfarande kvar sin produktion i södra Frankrike.

Varje korkskruv innebär ca 216 produktionsmoment för hantverkaren, och det är detta som är skillnaden mellan ett hantverk och en massproduktion! Upplev känslan av en äkta Laguiole med livstids garanti. Varje korkskruv levereras i en presentask med Laguiole-certifikat.

Tipsa om den här tillverkaren: