Artiklar & Video

Produkter

Från jorden till borden

År 1890, i hjärtat av de franska Alperna, skapades den första Opinelkniven av Joseph Opinel. Kniven blev snabbt populär bland lokala bönder och vinodlare och har sedan dess varit en trogen följeslagare till såväl naturälskare, kockar, trädgårdsmästare, bergsklättrare och sjömän.

Det miljömedvetna familjeföretaget, nu baserat i Chambéry Frankrike, drivs idag av Joseph Opinels ättlingar. Företaget har miljöfokus och är hängivna till att producerar knivar med hänsyn till naturliga resurser.Sundqvist Quality Ambassadörer

Systrarna Brydling - Kockarna Carina och Ulrika Brydling är de framgångsrika ekokockarna som har begreppet ”hållbar måltid” som sitt signum. Båda har stor erfarenhet av att tävla i matlagning.  Mer infoOpinel är en symbol för fransk kultur och livsstil. Företagets legendariska fällknivar har prytt fickorna på världens största äventyrare. Roger Frison-Roche och Savoyard, alpinguide och bergsbestigare , gjorde aldrig en uppstigning utan att ha en Opinel med sig och det var just en Opinel kniv som Picasso använde för att skapa sin skulpturer med.

Numera tillverkar Opinel även köksknivar och stekknivar i Opinels karaktäriska färgskala. De har dessutom producerat knivar till speciella evenemang såsom 1998 FIFA World Cup i Frankrike och till Tour de France.

Opinel vill att deras knivar ska kännas som en naturlig förlängning av den mänskliga handen.

Tipsa om den här tillverkaren: