Artiklar & Video

Produkter

Malverk i världsklass

Zassenhaus är bara en vanlig kvarn till du provat den. Det som verkligen utmärker kvarnarna är känslan och kvalitén. Zassenhaus anses vara en av världens absolut bästa kvarntillverkare och har ett brett sortiment av krydd- och kaffekvarnar.

Vi säger inte att man ska mala sten, även om det är möjligt, de keramiska malverken är hårdare än stål och näst intill outslitliga. Därför kommer Zassenhaus malverk med 25 års garanti. Det är lätt att justera efter hur fin- eller grovmalet man vill ha det med den steglösa inställningen som stannar på plats hur mycket man än mal.

2017 fyller Zassenhaus 150 år, detta firas med en exklusiv jubileumskvarn i begränsad upplaga.

Zassenhaus har även kompletterat sitt sortiment med både trä- och färgglada plastskärbrädor.


Sundqvist Quality Ambassadör

Louise Johansson - Louise vann första omgången av Sveriges Mästerkock 2011 och har sedan dess jobbat med sin livsdröm, att laga mat. Idag utbildar hon sig till sommelier, frilansar, föreläser och skriver kokböcker.

  Mer info

 

Zassenhaus har tillverkat kvarnar sedan 1867 enligt högt ställda krav. Kryddning med precision. Det är därför inte svårt att förstå varför Svenska Kocklandslaget använder sig av Zassenhaus. Malverket, CeraPlus, är tillverkat i keramik vilket härdas vid 1700 grader, och är därmed hårdare och mer tåligt än stål. Faktum är att det ända materialet som är hårdare än keramik är diamant. Förutom hårdheten så har keramiskamalverk flera andra fördelar, bland annat kan de inte rosta och de tål erosioner mycket bättre än stål.

Oavsett om man vill ha grovmalen peppar för en kryddig stek, finkorning malning för perfekt sås eller smaksättning av soppan ger Zassenhaus dig möjligheten att välja exakt kornstorlek. De keramiska malverken är lätta att justera efter hur fin- eller grovmalet man vill ha. Inställning görs enkelt via ett vred i kryddkvarnens malverk.

Läs mer om hur du tar hand om din kvarn här

Tipsa om den här tillverkaren: