Februari är här – hög tid att börja med nya, goda vanor. Vi tipsar om hur du kan öka lusten att laga mat genom att ta bättre hand om dina knivar.
Tappat gnistan i köket? Det finns inget som tar kål på matlagningsglädjen lika snabbt som en slö kockkniv. Globalkniven är känd för att ha en hård, sylvass egg. Men för att kniven ska fortsätta prestera på samma nivå är det viktigt att du tar hand om den ordentligt. Här nedan har vi samlat produkttips till dig som vill slipa knivkunskaperna – och bli en ännu vassare matlagare.
Håll skärpan i köket i vår!
PrylTIPS
Köksknivar ska inte ligga och skava i besticklådan. Ett tips är att förvara knivarna i ett knivblock eller på en knivlist. Globals snygga magnetlister finns i flera olika längder, från 31 till 81 cm.
Läs mer
Orka torka? Ja, det bästa för kniven är att du handdiskar samt torkar den direkt efter användning. Använd gärna Globals kökshandduk i lin och bomull. Den är både snygg och skonsam mot kniven.
Läs mer
Om du ska ta med dig kniven, exempelvis till stugan eller grannen, är det viktigt att den ligger i tryggt förvar. Globals knivskydd finns i tre storlekar. Välj det skydd som passar din favoritkniv bäst!
Läs mer
Dags att spetsa till knivsamlingen? Då vill vi tipsa om 3-delssetet från Global Ni. Setet kombinerar en stabil kockkniv med en grönsakshacka och en smidig skalkniv. Ren, skär glädje att arbeta med!
Läs mer
Fräscha upp skärpan med Globals skärpstavar! Oftast räcker det med några drag över den keramiska staven. Diamantskärpstaven är grövre i modellen och används innan den keramiska, för att slipa fram en ny knivsegg.
Läs mer
Föredrar du slip framför stav? Då kan vi rekommendera våtslipen Globalsharp. Allt du behöver göra är att fylla slipen med lite vatten och dra med kniven igenom de olika hjulen, så blir skärpan som ny.
Läs mer