träffar.

Inga träffar. Prova ett annat sökord.

Karaff Amadeo Phyllon Ltd

Art. Nr: R-1756/13-P

Glaskaraff från Riedels munblåsta serie.

Läs mer

Lagerstatus: Fåtal kvar

Pris: 8 999 kr
Köp hos en av våra återförsäljare här
DELA:

Det som skiljer den här karaffen från Amadeo är en dekorativ grön rand som sträcker sig längs karaffens insida. Amadeo lanserades i samband med Riedels 250-årsjubileum år 2006. Karaffen har en unik design som påminner om en harpa, där det smala partiet fungerar som hällpip.


KARAFF MUNBLÅST

De flesta viner, både vita och röda, mår gott av en nypa luft innan de ska drickas. Här räcker det inte bara att dra korken ur flaskan. För att luftningen ska ge någon effekt måste vinet dekanteras, det vill säga hällas över i en karaff. Unga och äldre viner dekanteras av olika anledningar. Unga viner behöver komma i kontakt med syre för att utvecklas. Äldre viner dekanteras istället för att vinet ska skiljas från bottensatsen som bildas under lagringen. 

Riedels munblåsta karaffer tillverkas av skickliga yrkesmän i Tyrolen i Österrike. Deras noggrannhet och expertis inom glasblåsning garanterar att karafferna uppfyller Riedels höga standard. Varje karaff är ett unikt hantverk.  
 

Så dekanterar duAtt dekantera eller lufta vin med en karaff är ett enkelt steg som gör att du får ut maximalt med smak och arom från din flaska. Så varför hoppa över det? Lär dig tipsen som gör dig till ett proffs på dekantering från Emma Ziemann, svensk mästare i sommellerie 2018. 

Om Riedel

Ett bra vinglas har en kupa som lockar fram druvans bästa egenskaper och skapar harmoni mellan utseende, doft och smak. Riedel har arbetat med att ta fram druvspecifika vinglas i nära 50 års tid och är idag helt marknadsledande på området. För sommelierer och vinkännare världen över är Riedelglasen ett måste.

Riedel
Karaff - handgjord
Glas
35 cm
150 cl  m³

Garantivillkor

Tre års garanti mot fabrikationsfel förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto. Normalt slitage räknas ej som fabrikationsfel.

Fabrikationsfel innefattar rinnmärken i glasmassan, bubblor, ojämn fot och andra liknande produktionsfel. Krossat glas innefattas ej av Riedels garanti. Kontakta inköpsstället om bedömning krävs. 

Skötselråd - Karaffer

När du sköljer ur din karaff med varmt vatten direkt efter användning, så behövs oftast ingen ytterligare rengöring. Men om den har blivit dammig eller smutsig, kan du snabbt få den ren igen med Riedels karaffrengörare.Karaffrengöraren består av en mängd små metallkulor som kommer åt i trånga utrymmen. Fyll din karaff med ljummet vatten och låt stå över natten. Töm sedan karaffen och fyll på med nytt, rent vatten. Tillsätt metallkulorna och snurra runt. När karaffen är ren, häll ut vattnet och fånga upp kulorna med en sil. Låt torka och putsa karaffen blank med en putsduk.

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Visa detaljer