träffar.

Inga träffar. Prova ett annat sökord.

Ekfats Chardonnay, 2-pack

Art. Nr: R-6404/97

Druvspecifikt vinglas för Ekfatslagrad Chardonnay från Riedels serie Grape.

Läs mer

Lagerstatus: Fåtal kvar

Pris: 799 kr
Köp hos en av våra återförsäljare här
DELA:

Det här glaset passar utmärkt till ekfatslagrade Chardonnayviner med låg syra och fyllig frukt. Vinglaset har en stor kupa med vid öppning. Formen gör att drycken får mycket luft, vilket i sin tur förstärker vinets aromer och generösa ekfatstoner. För den som gillar ekad Chardonnay är glaset ett måste. Här känner du en oerhörd skillnad mot att dricka i ett vanligt glas.

Vinglaset passar även till: Bourgogne (vitt), Corton-Charlemagne, Meursault, Montrachet, Morillon (ekfatslagrad), Pouilly-Fuissé och St. Aubin.
 

Druvspecifikt med Riedel

Chardonnay är en av vinvärldens mest kända gröna druvor. Druvan har en ganska neutral smak, vilket gör att yttre faktorer har stor påverkan på hur vinet kommer att smaka. Oekad Chardonnay har till exempel en helt annan karaktär än en ekfatslagrad Chardonnay. Därför har Riedel tagit fram två olika glas för att förhöja respektive vin. I Druvspecifikt med Riedel går Jens Dolk igenom skillnaden mellan de två vintyperna och vinglasen.


Grape

Grapeglasen framhäver, likt andra Riedelglas, varje vins unika smak och doftaromer. Glasen har en vackert rundad form och en dragen fot, vilket gör att kupan går ner en bit i stammen. Serien är mycket elegant och tillverkas med hjälp av ny teknik och enligt de senaste designprinciperna.

Det finns färre glas i serierna Grape och Vitis än exempelvis Vinum. Av den anledningen tycker många att det är bra att börja sin Riedelglassamling med någon av dessa två serier. I serien finns såväl vinglas som spritglas i kristall. Samtliga glas går att diska i maskin.

Riedel
Grape
Glas
21,7 cm
63 cl  m³
9006206513864

Garantivillkor

Tre års garanti mot fabrikationsfel förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto. Normalt slitage räknas ej som fabrikationsfel.

Fabrikationsfel innefattar rinnmärken i glasmassan, bubblor, ojämn fot och andra liknande produktionsfel. Krossat glas innefattas ej av Riedels garanti. Kontakta inköpsstället om bedömning krävs. 

Skötselråd - Vinglas

Vinglas från Riedel är tillverkade av kristallglas och för att de ska hålla så länge som möjligt får du några tips på hur du tar hand om glasen på bästa sätt.I filmen får du skötselråd på hur du ska diska och torka vinglasen men även på hur du fräschar upp dem inför användandet om de stått ett tag. Om du tar väl hand om dina glas kommer du ha glädje av dem i många år framöver.

Går att diska i diskmaskin - Glasen går att diska i maskin men diska dem gärna separat och utan att det slår emot varandra.

Diska senare - Om glasen ska stå över natten, häll i lite varmt vatten för att underlätta diskningen dagen efter.

Torka & polera - Om glaset torkas direkt slipper du ränder och fläckar. Polera glasen med en putsduk från Riedel eller en mjuk handduk.

Ta tag om foten och torka genom att snurra foten.

Torka stammen.

Ta tag om kupan med en hand och torka försiktigt med den andra.

För extra glans – För att få upp lyster i glasen låt ånga fylla glaset och putsa därefter med putsduk.

Lufta glasen - Innan användning är det bra om glasen luftas för att få bort eventuell lukt. Blås i dem eller skaka 

;

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Acceptera Acceptera inte