träffar.

Inga träffar. Prova ett annat sökord.

Pinot Noir/Nebbiolo, 4-pack 265-årsjubileum

Art. Nr: R-7789/07-1

4-pack druvspecifika vinglas för New World Pinot Noir/Nebbiolo från Riedel Stemless Wings.

Läs mer

Lagerstatus: Finns i lager

Pris: 419 kr
 
838 kr
DELA:

Det här glaset förhöjer upplevelsen av Pinot Noir och Nebbiolo genom att lyfta fram fruktsötman i vinet och balansera den höga syran. Glassetet ingår i Riedel jubileumskollektion. Som en del av 265-årsfirandet har Riedel paketerat om några av sina mest populära produkter i festliga förpackningar. Har du någon du vill fira i år? Ge bort ett jubileumspaket från Riedel!

Vinglaset passar till: New World Pinot Noir, Nebbiolo.
 

Druvspecifikt med Riedel

Druvsorten är en av de viktigaste faktorerna för hur ett vin doftar och smakar. Men vad som också är avgörande för vinupplevelsen är i vilket glas vinet avnjuts. I Druvspecifikt med Riedel går dryckesexperten Jens Dolk igenom några av våra mest älskade druvor – och vilken typ av glas som krävs för att vinet ska komma till sin rätt.


 

Riedel STEMLESS WINGS

Riedel Stemless Wings är en vidareutveckling av Riedel Winewings. Glasen har samma sensationella design, med en bred botten följt av en vingformad kurva. Skillnaden är att vinglasen saknar stam och fot. Kuporna är också något mindre i storleken, för att du ska kunna greppa om glasen på ett bekvämt sätt.

De generösa kuporna ger vinet en stor yta att röra sig på. Det gör att aromerna i vinet får chans att komma fram och att doften blir mer intensiv. Att vinglasen saknar stam och fot gör dem mindre ömtåliga än andra glas. De är perfekta att ta med när du är på språng, till exempel om du ska till lantstället, båten, husvagnen eller ha picknick i trädgården. Glasen står även mycket stabilt i diskmaskinen.

 

Om Riedel

Ett bra vinglas har en kupa som lockar fram druvans bästa egenskaper och skapar harmoni mellan utseende, doft och smak. Riedel har arbetat med att ta fram druvspecifika vinglas i nära 50 års tid och är idag helt marknadsledande på området. För sommelierer och vinkännare världen över är Riedelglasen ett måste.

Riedel
Stemless Wings
Glas
12,1 cm
63 cl  m³

Garantivillkor

Tre års garanti mot fabrikationsfel förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto. Normalt slitage räknas ej som fabrikationsfel.

Fabrikationsfel innefattar rinnmärken i glasmassan, bubblor, ojämn fot och andra liknande produktionsfel. Krossat glas innefattas ej av Riedels garanti. Kontakta inköpsstället om bedömning krävs. 

Skötselråd - Vinglas

Vinglas från Riedel är tillverkade av kristallglas och för att de ska hålla så länge som möjligt får du några tips på hur du tar hand om glasen på bästa sätt.I filmen får du skötselråd på hur du ska diska och torka vinglasen men även på hur du fräschar upp dem inför användandet om de stått ett tag. Om du tar väl hand om dina glas kommer du ha glädje av dem i många år framöver.

Går att diska i diskmaskin - Glasen går att diska i maskin men diska dem gärna separat och utan att det slår emot varandra.

Diska senare - Om glasen ska stå över natten, häll i lite varmt vatten för att underlätta diskningen dagen efter.

Torka & polera - Om glaset torkas direkt slipper du ränder och fläckar. Polera glasen med en putsduk från Riedel eller en mjuk handduk.

Ta tag om foten och torka genom att snurra foten.

Torka stammen.

Ta tag om kupan med en hand och torka försiktigt med den andra.

För extra glans – För att få upp lyster i glasen låt ånga fylla glaset och putsa därefter med putsduk.

Lufta glasen - Innan användning är det bra om glasen luftas för att få bort eventuell lukt. Blås i dem eller skaka 

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Visa detaljer