träffar.

Inga träffar. Prova ett annat sökord.

Set 3-del Santokukniv 16,5 & 12,5 cm Skalkniv 8 cm

Art. Nr: Y-35501-703

Knivset i tre delar från Yaxells serie Zen.

Läs mer

Lagerstatus: Tillfälligt slut

Pris: 3 899 kr
Köp hos en av våra återförsäljare här

Varan är slut på lager - vänligen kontakta oss för mer information

DELA:

Ett vasst knivset som består av en stor santokukniv, en mindre santokukniv och en liten skalkniv. Santoku är en japansk knivmodell som har många likheter med en klassisk kockkniv. Du kan använda kniven till att skära, hacka och tärna de allra flesta råvaror. Skillnaden är mellan en santokukniv och en kockkniv är att knivbladet är något kortare och har en rundad spets. En skalkniv är bäst lämpad för arbeten som kräver precision, till exempel att skala frukt och grönt.
 

ZEN

Yaxell Zen är en prisad knivserie! Tre år i rad har seriens kockkniv kammat hem vinsten i Aftonbladets stora knivtest. Knivarnas blad består av 37 lager stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare stål. Denna uppbyggnad ger knivarna en fantastisk egg i kombination med en extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 61 HRC.

Serien har en mycket unik karaktär. Knivbladen har en hamrad yta som Yaxell har valt att bevara på knivarnas övre del. Den nedre delen har polerats, så att de vackra stållagren träder fram. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar. 


 

Om Yaxell

Yaxell grundades i Seki 1932. Familjefö­retaget drivs idag av Takeshi Yamada san, som är fjärde generationen knivtillverka­re. Sedan starten har företaget varit en av Japans ledande knivtillverkare. Knivarnas otroliga skärpa och fascinerande damaskusmönster har gjort dem populära i såväl restaurangkök som hos kvalitetsmedvetna hemmakockar.

Yaxell
Zen
Rostfritt stål
4984909355545

Meny