träffar.

Inga träffar. Prova ett annat sökord.

Set Global SAI-01, M06

Art. Nr: SAI-01M06

Ett knivset från Global SAI som består av en lättarbetad 
kockkniv och en grönsakskniv.

Läs mer
Rek. pris: 2299 kr 4148 kr
DELA:

Ett knivset från Global SAI som består av en lättarbetad kockkniv och en grönsakskniv.
 

Globals knivskola

 

I Globals knivskola visar några av Sveriges främsta kockar vilken kniv du ska använda till vilken råvara samt visar olika tekniker för att bäst ta hand om råvaran. 

Se Globals knivskola här.


Global Sai

Globals Sai är en vidareutveckling av Globals klassiska serie. I stället för ett lager stål är Sai-knivarna uppbyggda av tre lager stål. Kärnan är gjord av Globals egen stålblandning Cromova 18, medan de två yttre lagren och handtaget är gjorda av ett mjukare stål. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Svetsen mellan blad och handtag blir dessutom extra stark, eftersom de yttre lagren och handtaget är av samma stålsort. 
 
Alla knivar i Global Sai har en unik karaktär, tack vare de individuellt hamrade bladen. Knivarna har även mycket ergonomiska handtag. Mellan skaft och blad finns en försänkning för tummen, vilket ger ett stabilt och avslappnat grepp. För att ge knivarna en perfekt balans är handtagen fyllda med sjösand, liksom knivarna i Globals klassiska serie. 

Global
Global Sai
Rostfritt stål
7350012494124

Garantivillkor

Tre år från inköpsdatum och datumet måste styrkas med kvitto. Skador på egg eller spets ersätts inte. Här hänvisar vi till närmsta professionella sliperi.

Skötselråd - Knivar

Våra japanska knivar är av högsta kvalitet och levereras riktigt vassa. När de använts ett tag behöver de slipas för att bibehålla eller återfå sin skärpa. Vassa knivar är en stor glädje att arbeta med och för att du ska få ut så mycket som möjligt av din kniv följer här lite råd hur du tar hand om köksknivar på bästa sätt.



Skär på – Använd en skärbräda i trä eller plast. Använd alltid ett underlag som är mjukt och därmed inte förstör knivens egg.

Undvik – Hårda material kan skada eggen om du skär i dem. Frysta produkter eller ben kan dessutom knäcka knivbladet. Undvik underlag av glas och porslin då det förstör eggen.

Tips – Skrapa inte av skärbrädan med eggen utan använd baksidan för att inte göra din kniv slö.

Rengöring – Handdiska med ljummet vatten och diskmedel direkt efter du använt kniven. Låt inte din kniv bli liggande odiskad efter användning, det kan orsaka syreangrepp vilket kan leda till att den rostar. Diska inte köksknivar i diskmaskinen, det mår varken din kniv eller diskmaskin bra av. Diskmaskinens trådkorgar kan bli förstörda och diskmedlet fräter på knivens egg. Torka kniven med mjuk trasa direkt efter rengöring.

Putsa – Uppstår ytrost kan den poleras bort med metallputs eller polergummi. Görs inte detta genast kan djupare rostskador uppstå.

Förvaring – Förvara dina knivar på en torr och säker plats i köket, lämpligtvis i ett knivblock, knivfodral eller på en knivlist. Placera knivlisten utom räckhåll för barn. Sätt alltid kniven med ryggen först mot listen för att inte skada eggen.

Skärpning – slipa med stav, sten eller våtslip. Håll efter dina knivar genom att skärpa och slipa dem med jämna mellanrum. Det är skillnad på att underhålla kniven genom att skärpa den med en skärpstav och att slipa den för att få en ny råegg.  Underhåll gärna din kniv varje vecka med en skärpstav eller en våtslip. När eggen blivit riktigt slö behöver den slipas om. Det kan göras genom att använda en slipsten eller genom att lämna in den till en erfaren slipare. Tänk på att japanska knivar ska hålla en vinkel på 12-15 grader.

;

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Acceptera Acceptera inte