träffar.

Inga träffar. Prova ett annat sökord.

Kockkniv 21 cm smidd

Art. Nr: GF-33

Kockkniv från Global, 21 cm.

Läs mer

Lagerstatus: Finns i lager

Pris: 2199 kr
Köp hos en av våra återförsäljare här
DELA:

Kockkniven är kockens bästa vän. Det är en mångsidig knivmodell som du kan använda till att skära, hacka och tärna de allra flesta råvaror. Tyngden i knivbladet underlättar när du arbetar med stora köttstycken och rotsaker. Den här modellen är smidd i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut.
 

Globals knivskola

I Globals knivskola visar proffskockar hur du får ut det mesta av dina Globalknivar i köket. Bland annat lär du dig att bena ur lammstek, filéa fisk, stycka kyckling och hacka lök.

Ta del av samtliga avsnitt här
 

GLOBAL

Den första Globalkniven G-2 designades i Japan år 1985. Kockkniven ser likadan ut idag som när den lanserades för över 30 år sedan, vilket är ett kvitto på att den har en riktigt bra design. Kniven tillverkas av Globals egen stålblandning Cromova 18. Kombinationen av ett slitstarkt stål, en unik design och en extremt vass egg var det som gjorde att intresset för Globalkniven snabbt växte. Först fick kniven fäste hos de professionella kockarna, sedan följde hemmakockarna efter. Idag är Global ett omåttligt populärt knivvarumärke, både i Sverige och i världen.

Att en vass kniv är kockens bästa vän vet nog alla med matlagningsintresse, men vad som också är av betydelse är att rätt kniv används till rätt råvara. I Globals klassiska serie finns en kniv för varje tillfälle i köket, allt från köttyxor till flexibla filéknivar, grönsakshackor och små skalknivar. För att ge knivarna en perfekt balans i handen är skaften fyllda med sjösand.

Global
Global
Rostfri
Rostfritt stål
21 cm
4943691833440

Garantivillkor

Tre år från inköpsdatum och datumet måste styrkas med kvitto. Skador på egg eller spets ersätts inte. Här hänvisar vi till närmsta professionella sliperi. Garantin omfattar inte heller Globals textilier, utan för dem gäller i stället konsumentköpslagen. Det betyder att du har rätt att reklamera varan vid fabrikationsfel förutsatt att rådande skötselråd följts.

Skötselråd - Knivar

Våra japanska knivar är av högsta kvalitet och levereras riktigt vassa. När de använts ett tag behöver de slipas för att bibehålla eller återfå sin skärpa. Vassa knivar är en stor glädje att arbeta med och för att du ska få ut så mycket som möjligt av din kniv följer här lite råd hur du tar hand om köksknivar på bästa sätt.



Skär på – Använd en skärbräda i trä eller plast. Använd alltid ett underlag som är mjukt och därmed inte förstör knivens egg.

Undvik – Hårda material kan skada eggen om du skär i dem. Frysta produkter eller ben kan dessutom knäcka knivbladet. Undvik underlag av glas och porslin då det förstör eggen.

Tips – Skrapa inte av skärbrädan med eggen utan använd baksidan för att inte göra din kniv slö.

Rengöring – Handdiska med ljummet vatten och diskmedel direkt efter du använt kniven. Låt inte din kniv bli liggande odiskad efter användning, det kan orsaka syreangrepp vilket kan leda till att den rostar. Diska inte köksknivar i diskmaskinen, det mår varken din kniv eller diskmaskin bra av. Diskmaskinens trådkorgar kan bli förstörda och diskmedlet fräter på knivens egg. Torka kniven med mjuk trasa direkt efter rengöring.

Putsa – Uppstår ytrost kan den poleras bort med metallputs eller polergummi. Görs inte detta genast kan djupare rostskador uppstå.

Förvaring – Förvara dina knivar på en torr och säker plats i köket, lämpligtvis i ett knivblock, knivfodral eller på en knivlist. Placera knivlisten utom räckhåll för barn. Sätt alltid kniven med ryggen först mot listen för att inte skada eggen.

Skärpning – slipa med stav, sten eller våtslip. Håll efter dina knivar genom att skärpa och slipa dem med jämna mellanrum. Det är skillnad på att underhålla kniven genom att skärpa den med en skärpstav och att slipa den för att få en ny råegg.  Underhåll gärna din kniv varje vecka med en skärpstav eller en våtslip. När eggen blivit riktigt slö behöver den slipas om. Det kan göras genom att använda en slipsten eller genom att lämna in den till en erfaren slipare. Tänk på att japanska knivar ska hålla en vinkel på 12-15 grader.

;

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Acceptera Acceptera inte