träffar.

Inga träffar. Prova ett annat sökord.

Trancherkniv olivslipad 27 cm

Art. Nr: SN-1212

Olivslipad trancherkniv från Tamahaganes serie San, 27 cm.

Läs mer
Rek. pris: 3299 kr
DELA:

En trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen. Skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Formen underlättar när du trancherar, det vill säga skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött, likaså sushi och sashimi. Den här modellen är olivslipad, vilket betyder att den har små fördjupningar i knivbladet. Det gör att råvaran inte lika lätt fastnar i kniven när du skär.
 

San

Tamahagane San är en knivserie med blad i tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som ett traditionellt samurajsvärd. Kärnan består av VG5-stål. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är mycket hård, vilket gör att eggen kan slipas sylvass. De två yttre lagren består av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Denna uppbyggnad ger knivarna en fantastisk egg i kombination med en extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 58–59 HRC.

Det rödbruna handtaget är tillverkat av pakkawood. Pakkawood består av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en svårslagen känsla. I handtaget sitter även en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.

Tamahagane
San
Rostfri
Rostfritt stål
27 cm
4906496706555

Garantivillkor

Tre år från inköpsdatum och datumet måste styrkas med kvitto. Skador på egg eller spets ersätts inte. Här hänvisar vi till närmsta professionella sliperi.

Skötselråd - Knivar

Våra japanska knivar är av högsta kvalitet och levereras riktigt vassa. När de använts ett tag behöver de slipas för att bibehålla eller återfå sin skärpa. Vassa knivar är en stor glädje att arbeta med och för att du ska få ut så mycket som möjligt av din kniv följer här lite råd hur du tar hand om köksknivar på bästa sätt.



Skär på – Använd en skärbräda i trä eller plast. Använd alltid ett underlag som är mjukt och därmed inte förstör knivens egg.

Undvik – Hårda material kan skada eggen om du skär i dem. Frysta produkter eller ben kan dessutom knäcka knivbladet. Undvik underlag av glas och porslin då det förstör eggen.

Tips – Skrapa inte av skärbrädan med eggen utan använd baksidan för att inte göra din kniv slö.

Rengöring – Handdiska med ljummet vatten och diskmedel direkt efter du använt kniven. Låt inte din kniv bli liggande odiskad efter användning, det kan orsaka syreangrepp vilket kan leda till att den rostar. Diska inte köksknivar i diskmaskinen, det mår varken din kniv eller diskmaskin bra av. Diskmaskinens trådkorgar kan bli förstörda och diskmedlet fräter på knivens egg. Torka kniven med mjuk trasa direkt efter rengöring.

Putsa – Uppstår ytrost kan den poleras bort med metallputs eller polergummi. Görs inte detta genast kan djupare rostskador uppstå.

Förvaring – Förvara dina knivar på en torr och säker plats i köket, lämpligtvis i ett knivblock, knivfodral eller på en knivlist. Placera knivlisten utom räckhåll för barn. Sätt alltid kniven med ryggen först mot listen för att inte skada eggen.

Skärpning – slipa med stav, sten eller våtslip. Håll efter dina knivar genom att skärpa och slipa dem med jämna mellanrum. Det är skillnad på att underhålla kniven genom att skärpa den med en skärpstav och att slipa den för att få en ny råegg.  Underhåll gärna din kniv varje vecka med en skärpstav eller en våtslip. När eggen blivit riktigt slö behöver den slipas om. Det kan göras genom att använda en slipsten eller genom att lämna in den till en erfaren slipare. Tänk på att japanska knivar ska hålla en vinkel på 12-15 grader.

;

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Acceptera Acceptera inte