träffar.

Inga träffar. Prova ett annat sökord.

Kastrull i koppar 3 l utsvängd

Art. Nr: SG-C4P0148RH

Kastrull från Samuel Groves serie Copper Induction, 3 liter.

Läs mer

Lagerstatus: Tillfälligt slut

Pris: 2 999 kr
Köp hos en av våra återförsäljare här

Varan är slut på lager - vänligen kontakta oss för mer information

DELA:

En kastrull tillverkad i rostfritt stål med en elegant, kopparbelagd utsida. Modellen är perfekt att använda vid tillagning av såser. De höga, sneda kanterna gör det inte bara enkelt att vispa i pannan utan hjälper också till att påskynda reduceringen av såsen. Kastrullen gör sig även utmärkt som serveringskärl. Handdisk rekommenderas.
 

Copper Induction

Copper Induction är en serie i blankpolerad koppar som passar perfekt till både matlagning och servering. Samtliga stek- och kokkärl består av fyra olika lager med ett kopparlager på utsidan följt av rostfritt stål, aluminium och rostfritt stål inuti. Denna uppbyggnad ger kärlen ett vackert utseende i kombination med fantastiska värmeegenskaper. Både aluminium och koppar är kända för att vara effektiva värmeledare. De hjälper kärlen att nå höga temperaturer snabbt och svalna så snart du tar av dem från plattan. Det rostfria stålet gör dem i sin tur tåliga, säkra att använda samt motståndskraftiga mot syror och fukt. Även handtagen är tillverkade i rostfritt stål, något som gör att de håller sig svala under uppvärmning.

Samtliga kärl från Copper Induction har en bas i rostfritt stål, vilket gör dem lämpliga för alla värmekällor. I serien ingår allt ifrån stekpannor till sauteuser och långpannor, så satsa gärna på flera kärl. De är designade för att komplettera varandra och för att ge guldglans åt ditt hem. Häng gärna upp kärlen eller förvara dem på en hylla i köket där de syns.

Så här är kärlen uppbyggda:
1. 0,3 mm koppar i yttersta lagret
2. 0,4 mm rostfritt stål i lager nummer två
3. 1,7 mm aluminiumkärna i mellersta lagret
4. 0,6 mm rostfritt stål i innersta lagret

Samuel Groves
Copper Induction
Koppar
Koppar
20 cm
3 l  m³

Garantivillkor

Tre års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.

Skötselråd - Rostfria kokkärl

• Salta vatten i kärlet först efter det kokat upp, eller rör noggrant så saltet löses upp helt, annars kan bildas vita fläckar på botten. Om fläckar uppstått pröva att ta bort dem med polermedel.

• Använd matfett vid stekning i rostfri stekpanna för fin stekyta.

• Diska med varmt vatten och diskmedel. För att få bort eventuell inbränd mat, koka upp vatten med maskindiskmedel i för att underlätta rengöring. Diskas pannan så snart som möjligt efter användning underlättas diskningen betydligt, låt pannan svalna några minuter innan diskningen påbörjas. Det går även bra att skubba med svamp eller stålull för att få bort inbrända fläckar, tänk på att det kan repa. Reporna är av kosmetisk karaktär och kommer inte påverka kokkärlets prestanda.

• Är bottnen vitfläckig av kalk kan det avhjälpas med en tesked ättika i kall kastrull, låt det verka på kalkfläckarna och diska sedan kastrullen som vanligt. För tuffare fläckar kan man koka vatten och en matsked citronsyra i några minuter. 

Induktion
En stekpanna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen. Ett experiment visar att om kokkärlet lyfts en aning från hällen har det liten inverkan på induktionen men om man förde in ett papper under kärlet fungerar inte den längre. Detta visar på att underhåll av pannans undersida är viktig.

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Visa detaljer