Lagerstatus: Tillfälligt slut
Varan är slut på lager - vänligen kontakta oss för mer information
En kastrull i rostfritt stål som har en elegant, borstad finish. Modellen passar bra till såser och mindre kok. Lock i rostfritt stål ingår.
Classic Stainless Steel
Classic Stainless Steel är en rostfri serie med snygg, borstad finish. Stek- och kokkärlen är tillverkade i totalt tre lager metall, där det mellersta lagret består av aluminium och övriga två lager av rostfritt stål. Denna kombination ger kärlen optimal värmespridning och hållbarhet. Aluminium har nämligen en god värmeledningsförmåga, medan rostfritt stål är extremt tåligt och bra på att stå emot mot syror och fukt. Samtliga rostfria kärl har en stängd kant som kapslar in aluminiumkärnan mellan stållagren, för att säkerställa att ingen fukt kan tränga sig in. Kärlen tål till och med att diskas i maskin.
Serien är bred och rymmer såväl stekpannor som sauteuser, grytor och kastruller. Den här typen av obelagda kärl passar särskilt bra till matlagning som kräver snabb uppvärmning eller höga temperaturer. Exempel är när du blancherar grönsaker, friterar potatis eller steker på en köttbit. Rostfria stekpannor ger ett perfekt stekresultat. Den blanka ytan bidrar också till att kärlen är enkla att hålla rena. Classic Stainless Steel fungerar på alla värmekällor, inklusive induktionshäll.
Så här är kärlen uppbyggda:
1. 0,5 mm 430-stål i yttersta lagret (innehåller 60 procent återvunnet stål)
2. 2,1 mm aluminiumkärna i mellersta lagret
3. 0,4 mm 304-stål i innersta lagret (innehåller 50 procent återvunnet stål)
Garantivillkor
Tre års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.
Skötselråd - Rostfria kokkärl
• Salta vatten i kärlet först efter det kokat upp, eller rör noggrant så saltet löses upp helt, annars kan bildas vita fläckar på botten. Om fläckar uppstått pröva att ta bort dem med polermedel.
• Använd matfett vid stekning i rostfri stekpanna för fin stekyta.
• Diska med varmt vatten och diskmedel. För att få bort eventuell inbränd mat, koka upp vatten med maskindiskmedel i för att underlätta rengöring. Diskas pannan så snart som möjligt efter användning underlättas diskningen betydligt, låt pannan svalna några minuter innan diskningen påbörjas. Det går även bra att skubba med svamp eller stålull för att få bort inbrända fläckar, tänk på att det kan repa. Reporna är av kosmetisk karaktär och kommer inte påverka kokkärlets prestanda.
• Är bottnen vitfläckig av kalk kan det avhjälpas med en tesked ättika i kall kastrull, låt det verka på kalkfläckarna och diska sedan kastrullen som vanligt. För tuffare fläckar kan man koka vatten och en matsked citronsyra i några minuter.
Induktion
En stekpanna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen. Ett experiment visar att om kokkärlet lyfts en aning från hällen har det liten inverkan på induktionen men om man förde in ett papper under kärlet fungerar inte den längre. Detta visar på att underhåll av pannans undersida är viktig.