träffar.

Inga träffar. Prova ett annat sökord.

Tryckkokare Edition 6 l

Art. Nr: FI-63030006070

Tryckkokare från Fisslers serie Vitavit, 6 liter.

Läs mer

Lagerstatus: Fåtal kvar

Pris: 1999 kr
Köp hos en av våra återförsäljare här
DELA:

Fisslers flaggskepp bland tryckkokare! Vitavit Edition är utrustad med extra tjock botten, vilket ger tryckkokaren optimal värmespridning. Den har även en smart timer med integrerad tryckindikator som hjälper dig att laga mat med ett perfekt resultat. Ställning och insats för ångkokning medföljer.
 

SÅ ANVÄNDER DU VITAVIT


VITAVIT

Det är skillnad på snabbmat och snabb mat. Med Fissler Vitavit lagar du god, hälsosam mat på nolltid. För vissa råvaror reduceras tillagningstiden med så mycket som 70 procent. Förutom tid och energi bevarar du dessutom vitaminer och mineraler bättre i en tryckkokare än i vanliga kokkärl.

Tryckkokaren har en stor, tydlig tryckindikator där du kan ställa in önskat tillagningsprogram. Det ena programmet är till för känsliga råvaror såsom fisk och grönsaker medan det andra passar bättre till soppor, kött och grytor. Du kan också tillaga flera saker samtidigt i tryckkokaren. Med hjälp av medföljande insats kan du exempelvis laga kycklingfilé i botten av kärlet och ångkoka grönsaker i insatsen ovanför.

Vitavit är utrustad med Fisslers CookStar-botten. Det är en extra tjock botten som ger optimal värmespridning. Modellen fungerar på alla typer av hällar, inklusive induktion. 

Fissler
Vitavit
Rostfri
Rostfritt stål
22 cm
6,0 l  m³
4009209321189

Garantivillkor

Tre års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.

Skötselråd - Rostfria kokkärl

Rostfria stek- och kokkärl klarar hög värme från spisen men för att hålla dem snygga finns några tips att tillgå. En panna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen.

Salta vatten i kärlet först efter det kokat upp, eller rör noggrant så saltet löses upp helt, annars kan bildas vita fläckar på botten. Om fläckar uppstått pröva att ta bort dem med polermedel.

Använd matfett vid stekning i rostfri stekpanna för fin stekyta.

Diska med varmt vatten och diskmedel. För att få bort eventuell inbränd mat, koka upp vatten med maskindiskmedel i för att underlätta rengöring. Diskas pannan så snart som möjligt efter användning underlättas diskningen betydligt, låt pannan svalna några minuter innan diskningen påbörjas. Det går även bra att skubba med svamp eller stålull för att få bort inbrända fläckar, tänk på att det kan repa. Reporna är av kosmetisk karaktär och kommer inte påverka kokkärlets prestanda.

Är bottnen vitfläckig av kalk kan det avhjälpas med en tesked ättika i kall kastrull, låt det verka på kalkfläckarna och diska sedan kastrullen som vanligt. För tuffare fläckar kan man koka vatten och en matsked citronsyra i några minuter. 

;

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Acceptera Acceptera inte