Stekpanna 28 cm

Artnr SP-75002803

Stekpanna från Scanpans serie STS, 28 cm.

1 349 krInStock
Finns i lager

Köp hos en av våra återförsäljare här

En rostfri stekpanna är ett bra komplement till en non-stick-panna. Den fungerar ungefär som en grill. Till en början kommer råvaror såsom kött, fisk och fågel att fastna i pannan. Men så snart köttet har fått yta stängs porerna igen och det släpper av sig själv – precis som på ett grillgaller. Resultatet blir en råvara med fantastisk, krispig stekyta. Den rostfria pannan är också en favorit i restaurangköket eftersom den har en lång livslängd, tål höga temperaturer och kan diskas i maskin. 
 

Välstekt med Scanpan


Vill du bli proffs på stekning? I vår stekskola Välstekt med Scanpan lär stjärnkocken Thomas Sjögren dig att steka i rätt temperatur, tid och stekpanna. 

Stainless Steel Seamless
Varumärke
Scanpan
Produktserie
Stainless Steel Seamless
Färg
Rostfri
Material
Rostfritt stål
Storlek
28 cm
EAN
083421209825
EAN14
10834212098251

Fem års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.

Skötselråd - Rostfria kokkärl

Rostfria stek- och kokkärl klarar hög värme från spisen men för att hålla dem snygga finns några tips att tillgå. En panna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen.
 

 

• Salta vatten i kärlet först efter det kokat upp, eller rör noggrant så saltet löses upp helt, annars kan bildas vita fläckar på botten. Om fläckar uppstått pröva att ta bort dem med polermedel.

• Använd matfett vid stekning i rostfri stekpanna för fin stekyta.

• Diska med varmt vatten och diskmedel. För att få bort eventuell inbränd mat, koka upp vatten med maskindiskmedel i för att underlätta rengöring. Diskas pannan så snart som möjligt efter användning underlättas diskningen betydligt, låt pannan svalna några minuter innan diskningen påbörjas. Det går även bra att skubba med svamp eller stålull för att få bort inbrända fläckar, tänk på att det kan repa. Reporna är av kosmetisk karaktär och kommer inte påverka kokkärlets prestanda.

• Är bottnen vitfläckig av kalk kan det avhjälpas med en tesked ättika i kall kastrull, låt det verka på kalkfläckarna och diska sedan kastrullen som vanligt. För tuffare fläckar kan man koka vatten och en matsked citronsyra i några minuter. 

Liknande produkter