Japanska klassiker med modern edge

Bunmei tillverkar moderna japanska kockknivar – med klassiskt snitt. Företaget specialiserar sig på traditionella modeller och har många knivar med enkelslipat blad. Knivarna sticker också ut med sina snygga, ljusa handtag. Här är ett exempel på när gamla hantverkstraditioner och nutida design samspelar på ett perfekt sätt.

Bunmeis ambassadör

Albin Edberg tävlade tillsammans med Tommy Myllymäki i Bocuse d'Or 2014/2015 och är idag team manager för Juniorkocklandslaget. Han har dessutom arbetat på toppkrogar som Per Se i New York och Djuret i Stockholm. 

Tillverkning

Bunmei produceras i Yoshikinfabriken i Japan. Det är den ikoniska knivfabriken som även ligger bakom Gobalknivarna. Bunmei har samma slitstarka stål som Global, men en mer japansk look. Handtagen är tillverkade i japansk magnolia och det svarta bolstret i livsmedelsklassad ABS-plast. 

 

 

Kryddsotad röding med rabarberponzu

Imponera på middagsgästerna med Albin Edbergs kryddsotade röding. En perfekt mix av Japan och Skandinavien! 

HEJ BUNMEI!

Med oslagbar skärpa och ljusa, stilrena trähantag är Bunmeiknivarna som gjorda för skandinaviska kök. Lär känna varumärket och de olika modellerna i serien.

Piggvar med kombusmörsås

En lyxig huvdrätt? Kombinationen av krispig fisk, fräscha vårgrönsaker och en smakfull smörsås gör den här rätten till en riktig fullpoängare.

Garanti & skötsel

Garantin gäller tre år från inköpsdatum och datumet måste styrkas med kvitto. Skador på egg eller spets ersätts inte, utan här hänvisar vi till närmsta professionella sliperi

Det är en stor glädje att arbeta med vassa köksknivar. För att du ska få ut så mycket som möjligt av dina knivar i köket har vi sammanställt några råd om hur du tar hand om dem på bästa sätt.