träffar.

Inga träffar. Prova ett annat sökord.

Allkniv Oriental olivslipad 11 cm

Art. Nr: GNS-01

Allkniv från Globals serie Ni, 11 cm.

Läs mer
Rek. pris: 1049 kr
DELA:

Allkniven är en liten favorit i knivblocket. När du tycker att kockkniven känns för stor och skalkniven känns för liten, då är allkniven ett bra val. Du kan bland annat använda kniven till att hacka lök, chili, örter, mindre rotfrukter och frukter. Den här modellen är olivslipad, vilket betyder att den har små fördjupningar i knivbladet. Det gör att råvaran inte lika lätt fastnar i kniven när du skär.
 

Globals knivskola

I Globals knivskola visar proffskockar hur du får ut det mesta av dina Globalknivar i köket. Bland annat lär du dig att bena ur lammstek, filéa fisk, stycka kyckling och hacka lök.

Se avsnitten här
 

Global Ni

Global Ni är nästa generations Globalkniv. Det är en enkelstålskniv som, precis som den klassiska Globalkniven, är tillverkad av Globals egen stålblandning Cromova 18. Ni-knivarna har blad i orientalisk design. Denna bladform är mycket populär i Asien, eftersom den anses förenkla skärmomenten. Knivbladet är något tjockare än bladet på den klassiska Globalkniven. Det har dessutom fått en extra slipning för extrem skärpa.

Global Ni har också fått ett nytt knivhandtag. Det är större och har en avsmalnande form som bidrar till stabilt, ergonomiskt grepp. Det karakteristiska prickmönstret är ofärgat och ganska sparsmakat i designen. På så vis får handtaget en mycket elegant känsla. För att ge Ni-knivarna en perfekt balans i handen är skaften fyllda med sjösand.

Global
Global Ni
Rostfri
Rostfritt stål
11 cm
4943691240026

Garantivillkor

Tre år från inköpsdatum och datumet måste styrkas med kvitto. Skador på egg eller spets ersätts inte. Här hänvisar vi till närmsta professionella sliperi. Garantin omfattar inte heller Globals textilier, utan för dem gäller i stället konsumentköpslagen. Det betyder att du har rätt att reklamera varan vid fabrikationsfel förutsatt att rådande skötselråd följts.

Skötselråd - Knivar

Våra japanska knivar är av högsta kvalitet och levereras riktigt vassa. När de använts ett tag behöver de slipas för att bibehålla eller återfå sin skärpa. Vassa knivar är en stor glädje att arbeta med och för att du ska få ut så mycket som möjligt av din kniv följer här lite råd hur du tar hand om köksknivar på bästa sätt.



Skär på – Använd en skärbräda i trä eller plast. Använd alltid ett underlag som är mjukt och därmed inte förstör knivens egg.

Undvik – Hårda material kan skada eggen om du skär i dem. Frysta produkter eller ben kan dessutom knäcka knivbladet. Undvik underlag av glas och porslin då det förstör eggen.

Tips – Skrapa inte av skärbrädan med eggen utan använd baksidan för att inte göra din kniv slö.

Rengöring – Handdiska med ljummet vatten och diskmedel direkt efter du använt kniven. Låt inte din kniv bli liggande odiskad efter användning, det kan orsaka syreangrepp vilket kan leda till att den rostar. Diska inte köksknivar i diskmaskinen, det mår varken din kniv eller diskmaskin bra av. Diskmaskinens trådkorgar kan bli förstörda och diskmedlet fräter på knivens egg. Torka kniven med mjuk trasa direkt efter rengöring.

Putsa – Uppstår ytrost kan den poleras bort med metallputs eller polergummi. Görs inte detta genast kan djupare rostskador uppstå.

Förvaring – Förvara dina knivar på en torr och säker plats i köket, lämpligtvis i ett knivblock, knivfodral eller på en knivlist. Placera knivlisten utom räckhåll för barn. Sätt alltid kniven med ryggen först mot listen för att inte skada eggen.

Skärpning – slipa med stav, sten eller våtslip. Håll efter dina knivar genom att skärpa och slipa dem med jämna mellanrum. Det är skillnad på att underhålla kniven genom att skärpa den med en skärpstav och att slipa den för att få en ny råegg.  Underhåll gärna din kniv varje vecka med en skärpstav eller en våtslip. När eggen blivit riktigt slö behöver den slipas om. Det kan göras genom att använda en slipsten eller genom att lämna in den till en erfaren slipare. Tänk på att japanska knivar ska hålla en vinkel på 12-15 grader.

;

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Acceptera Acceptera inte