träffar.

Inga träffar. Prova ett annat sökord.

Kockkniv Oriental 20 cm

Art. Nr: GN-009

Kockkniv i orientalisk design.

Läs mer
Rek. pris: 1599 kr
DELA:

En kockkniv, 20 cm, i orientalisk design. Detta är den klassiska storleken på en kockkniv och med den här modellen tar du dig an det mesta som ska hackas och skäras i köket.

Nästa generations Globalkniv



Den klassiska Globalkniven såg dagens ljus 1985. Nästan 30 år senare gjorde Global SAI entré på marknaden och nu är nästa generation japanska knivar här - Global NI!

Global NI är designad av Komin Yamada, som designat alla Globals serier, och är väl förankrad i hans designfilosofi. För Komin Yamada är kvalité och innovativ design en process som måste få ta tid.

Global NIs sortiment består av 18 modeller och två knivset. Bladet, i orientalisk design, är tillverkade av ett lager Cromova 18-stål men är något tjockare än på den klassiska Globalkniven och har fått en extra slipning för extrem skärpa.  Handtaget, som är något större än på den klassiska Globalkniven, har en avsmalnande form som bidrar till ett ergonomiskt grepp. De karaktäristiska ”Globalprickarna” på handtaget har tagit sig an en ny form, är ofärgade och handtaget präglas av en ljus och elegant design. 

Global
Global Ni
Rostfri
Rostfritt stål
20 cm
4943691220103

Garantivillkor

Tre år från inköpsdatum och datumet måste styrkas med kvitto. Skador på egg eller spets ersätts inte. Här hänvisar vi till närmsta professionella sliperi. Garantin omfattar inte heller Globals textilier, utan för dem gäller i stället konsumentköpslagen. Det betyder att du har rätt att reklamera varan vid fabrikationsfel förutsatt att rådande skötselråd följts.

Skötselråd - Knivar

Våra japanska knivar är av högsta kvalitet och levereras riktigt vassa. När de använts ett tag behöver de slipas för att bibehålla eller återfå sin skärpa. Vassa knivar är en stor glädje att arbeta med och för att du ska få ut så mycket som möjligt av din kniv följer här lite råd hur du tar hand om köksknivar på bästa sätt.



Skär på – Använd en skärbräda i trä eller plast. Använd alltid ett underlag som är mjukt och därmed inte förstör knivens egg.

Undvik – Hårda material kan skada eggen om du skär i dem. Frysta produkter eller ben kan dessutom knäcka knivbladet. Undvik underlag av glas och porslin då det förstör eggen.

Tips – Skrapa inte av skärbrädan med eggen utan använd baksidan för att inte göra din kniv slö.

Rengöring – Handdiska med ljummet vatten och diskmedel direkt efter du använt kniven. Låt inte din kniv bli liggande odiskad efter användning, det kan orsaka syreangrepp vilket kan leda till att den rostar. Diska inte köksknivar i diskmaskinen, det mår varken din kniv eller diskmaskin bra av. Diskmaskinens trådkorgar kan bli förstörda och diskmedlet fräter på knivens egg. Torka kniven med mjuk trasa direkt efter rengöring.

Putsa – Uppstår ytrost kan den poleras bort med metallputs eller polergummi. Görs inte detta genast kan djupare rostskador uppstå.

Förvaring – Förvara dina knivar på en torr och säker plats i köket, lämpligtvis i ett knivblock, knivfodral eller på en knivlist. Placera knivlisten utom räckhåll för barn. Sätt alltid kniven med ryggen först mot listen för att inte skada eggen.

Skärpning – slipa med stav, sten eller våtslip. Håll efter dina knivar genom att skärpa och slipa dem med jämna mellanrum. Det är skillnad på att underhålla kniven genom att skärpa den med en skärpstav och att slipa den för att få en ny råegg.  Underhåll gärna din kniv varje vecka med en skärpstav eller en våtslip. När eggen blivit riktigt slö behöver den slipas om. Det kan göras genom att använda en slipsten eller genom att lämna in den till en erfaren slipare. Tänk på att japanska knivar ska hålla en vinkel på 12-15 grader.

;

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Acceptera Acceptera inte