Lagerstatus: Tillfälligt slut
Varan är slut på lager - vänligen kontakta oss för mer information
En minigryta i rostfritt stål som har en elegant, borstad finish. Du kan med fördel använda den tillsammans med stek- och kokkärlen från serien Classic Stainless Steel. Den nätta storleken gör att grytan passar utmärkt till servering. Grytan fungerar ej på induktionshäll. Handdisk rekommenderas.
Serveware
Serveware är en liten, elegant serie som fungerar som komplement till Samuel Groves huvudsortiment. Den består av en samling små, dekorativa kastruller och grytor som hjälper dig att presentera maten med stil. Kärlen finns i såväl rostfritt stål som koppar och har en design som matchar snyggt med övriga serier.
Serien Serveware fungerar på vanlig spis och gasspis, inte på induktionshäll. Det beror framför allt på att bottendiametern är för liten för induktionsplattan. Men vad kärlen saknar i funktion, kompenserar de för i utseende. Här har vi kökets absolut vackraste serveringskärl! Imponera på dina gäster genom att ställa fram en gratäng eller gryta i portionsstorlek. Du kan även använda kärlen till att servera såser, smårätter, kryddor och tillbehör.
Garantivillkor
Tre års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.
Skötselråd - Rostfria kokkärl
• Salta vatten i kärlet först efter det kokat upp, eller rör noggrant så saltet löses upp helt, annars kan bildas vita fläckar på botten. Om fläckar uppstått pröva att ta bort dem med polermedel.
• Använd matfett vid stekning i rostfri stekpanna för fin stekyta.
• Diska med varmt vatten och diskmedel. För att få bort eventuell inbränd mat, koka upp vatten med maskindiskmedel i för att underlätta rengöring. Diskas pannan så snart som möjligt efter användning underlättas diskningen betydligt, låt pannan svalna några minuter innan diskningen påbörjas. Det går även bra att skubba med svamp eller stålull för att få bort inbrända fläckar, tänk på att det kan repa. Reporna är av kosmetisk karaktär och kommer inte påverka kokkärlets prestanda.
• Är bottnen vitfläckig av kalk kan det avhjälpas med en tesked ättika i kall kastrull, låt det verka på kalkfläckarna och diska sedan kastrullen som vanligt. För tuffare fläckar kan man koka vatten och en matsked citronsyra i några minuter.
Induktion
En stekpanna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen. Ett experiment visar att om kokkärlet lyfts en aning från hällen har det liten inverkan på induktionen men om man förde in ett papper under kärlet fungerar inte den längre. Detta visar på att underhåll av pannans undersida är viktig.