Stekgryta med lock 7,5 l

Artnr SP-32501200

Stekgryta från Scanpans serie Classic, 7,5 liter.

2 649 krInStock
Fåtal i lager

Köp hos en av våra återförsäljare här

En stor rejäl gryta – perfekt för julskinkan och middagar för många. Non-stick-beläggningen gör att pannan både är lätt att steka i och att rengöra. Lock i härdat glas ingår. Grytan fungerar ej på induktion.

 

Classic

Scanpan Classic

Scanpan Classic är en serie stek- och kokkärl som gjuts för hand i fabriken i Danmark. Samtliga kärl har en grund som består av återvunnet aluminium och en svart non-stick-beläggning, som heter Stratanium. De svarta handtagen är tillverkade av slitstark bakelit.

Classic är en tålig serie. Med rätt skötsel kommer stek- och kokkärlen vara med dig vid spisen under många, många år. Tillverkningen bygger på gamla gjutjärnstekniker som har förädlats och förenats med ny teknologi. Kärlen gjuts under ett tryck på flera hundra ton, vilket ger dem både optimal värmespridning och hållbarhet. Classic är ugnssäker upp till 260 grader och fungerar på alla värmekällor, förutom induktion.

Varumärke
Scanpan
Produktserie
Classic
Färg
Svart
Material
Aluminium
Storlek
32 cm
Volym (cl)
7,5 l
EAN
083421870322
EAN14
10834218703227

Fem års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.

Skötselråd - Belagda kokkärl


Belagda kokkärls non-stickfunktion underlättar inte bara matlagningen utan även rengöringen. Genom att ta hand om dina belagda stekpannor, kastruller och grytor ökar du dess livslängd. I filmen får du tips på hur du sköter om både din stekpanna och hur du ger den bästa förutsättningar för ett långt och lyckligt liv på spisen.

• Överhetta aldrig din belagda panna eller gryta. Non-stick funktionen kan förstöras och pannan blir ”trög” och kräver mycket smör eller olja för att inte maten ska fastna.

• Låt en belagd panna eller gryta svalna innan den diskas i varmt vatten med diskmedel.

• Läs i produktinformationen om den tål maskindisk men undvik helst detta då det sliter på produkten. 

• Diska alltid en belagd panna noggrant, kvarlämnade matrester kommer brännas fast vid nästa användning vilket försämrar non-stickfunktionen.

• Gnugga pannan med hushållspapper för att torka torr och för att se att den är riktigt ren.

• Använd ättika eller putsmedel för att ta bort svåra fläckar på den rostfria underdelen av pannan.


Induktion
En panna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen. Ett experiment Scanpan har utfört visar att om kokkärlet lyfts en aning från hällen har det liten inverkan på induktionen men om man förde in ett papper under kärlet fungerar inte den längre. Detta visar på att underhåll av pannans undersida är viktig.

Liknande produkter

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.