Lagerstatus: Finns i lager
En sauteuse är perfekt när du ska laga sås. Sauteusen har en välvd insida utan skarpa kanter. Det gör att du kommer åt att röra längs hela botten, vilket i sin tur minskar risken för att såsen bränns vid.
Fusion 5
Scanpan Fusion 5 karakteriseras av en vacker design och högblank finish. Som namnet antyder är serien tillverkad i fem lager. Rostfritt stål varvas i det här fallet med aluminium. Konstruktionen ger stek- och kokkärlen snabb och jämn värmespridning, vilket i sin tur reducerar tillagningstiden till ett minimum.
Fusion 5 har även en mängd andra egenskaper, där utseende och funktion samspelar på bästa sätt. Till exempel är alla kärl utrustade med droppfri kant och måttskala. På kastrullocken speglas Scanpans logotyp från handtaget ner i den högblanka ytan, en detalj som visar på vilket arbete som ligger bakom varje enskild produkt. Den blanka ytan bidrar också till att kärlen är mycket enkla att hålla rena. Du kan till och med diska dem i maskin. Fusion 5 är ugnssäker upp till 260 grader och fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion.
Lagren består av:
1. Rostfritt stål
2. Aluminiumlegering
3. Ren aluminium
4. Aluminiumlegering
5. Rostfritt stål
Scanpans såsskola
Klassiska såser kan verka komplicerade, men när du lyckas kommer de att ta dina rätter till nästa nivå. Lär dig sätta teknikerna som ett proffs i vår såsskola tillsammans med Thomas Sjögren, Årets Kock 2015. Han tar dig igenom folkkära recept som gräddsås, bearnaise och rödvinssås.
SE ALLA AVSNITTEN
Om ScanpanScanpan grundades 1956 och har sitt säte utanför Århus i Danmark. Företaget ligger alltid i framkant när det gäller att ta fram nya, banbrytande produkter. Stekpannorna har prisats i produkttester och hjälpt kockar att vinna prestigefulla tävlingar, såsom SM, EM och VM i matlagning. Scanpan är en stekare i världsklass, helt enkelt! |
Garantivillkor
Fem års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.
Skötselråd - Rostfria kokkärl
Rostfria stek- och kokkärl klarar hög värme från spisen men för att hålla dem snygga finns några tips att tillgå. En panna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen.
Salta vatten i kärlet först efter det kokat upp, eller rör noggrant så saltet löses upp helt, annars kan bildas vita fläckar på botten. Om fläckar uppstått pröva att ta bort dem med polermedel.
Använd matfett vid stekning i rostfri stekpanna för fin stekyta.
Diska med varmt vatten och diskmedel. För att få bort eventuell inbränd mat, koka upp vatten med maskindiskmedel i för att underlätta rengöring. Diskas pannan så snart som möjligt efter användning underlättas diskningen betydligt, låt pannan svalna några minuter innan diskningen påbörjas. Det går även bra att skubba med svamp eller stålull för att få bort inbrända fläckar, tänk på att det kan repa. Reporna är av kosmetisk karaktär och kommer inte påverka kokkärlets prestanda.
Är bottnen vitfläckig av kalk kan det avhjälpas med en tesked ättika i kall kastrull, låt det verka på kalkfläckarna och diska sedan kastrullen som vanligt. För tuffare fläckar kan man koka vatten och en matsked citronsyra i några minuter.