träffar.

Inga träffar. Prova ett annat sökord.

Stekpanna 26 cm i svep

Art. Nr: SP-26001203

Stekpanna från Scanpans serie Classic, 26 cm.

Läs mer

Lagerstatus: Fåtal kvar

Pris: 1 099 kr
Köp hos en av våra återförsäljare här
DELA:

En bra, rymlig allroundpanna – perfekt att använda till vardagsmaten. En belagd stekpanna är mångas favorit i köket. Non-stick-beläggningen gör att pannan både är lätt att steka i och att rengöra. Välj en belagd panna när du steker känsliga råvaror, vill ha en fettsnål tillagningsmetod eller lagar rätter med mycket vätska. Stekpannan fungerar ej på induktion.


Classic

Scanpan Classic är en serie stek- och kokkärl som gjuts för hand i fabriken i Danmark. Samtliga kärl har en grund som består av återvunnet aluminium och en svart non-stick-beläggning. Beläggningen, som heter Stratanium, är helt fri från de miljöfarliga ämnena PFOA och PFOS.

Classic är en slitstark serie. Med rätt skötsel kommer stek- och kokkärlen vara med dig vid spisen under många, många år. Tillverkningen bygger på gamla gjutjärnstekniker som har förädlats och förenats med ny teknologi. Kärlen gjuts under ett tryck på flera hundra ton, vilket ger dem både optimal värmespridning och hållbarhet. Classic är ugnssäker upp till 260 grader och fungerar på alla värmekällor, förutom induktion.


 

Välstekt med Scanpan

I vår stekskola Välstekt med Scanpan visar Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, hur du blir en stekare i världsklass genom att steka i rätt temperatur, tid och stekpanna. 



 

Om Scanpan

Scanpan grundades 1956 och har sitt säte utanför Århus i Danmark. Företaget ligger alltid i framkant när det gäller att ta fram nya, banbrytande produkter. Stekpannorna har prisats i produkttester och hjälpt kockar att vinna prestigefulla tävlingar, såsom SM, EM och VM i matlagning. Scanpan är en stekare i världsklass, helt enkelt! 

Scanpan
Classic
Svart
Aluminium
26 cm
083421261236

Garantivillkor

Fem års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.

Skötselråd - Belagda kokkärl

Belagda kokkärls non-stickfunktion underlättar inte bara matlagningen utan även rengöringen. Genom att ta hand om dina belagda stekpannor, kastruller och grytor ökar du dess livslängd. I filmen får du tips på hur du sköter om både din stekpanna och hur du ger den bästa förutsättningar för ett långt och lyckligt liv på spisen.



• Överhetta aldrig din belagda panna eller gryta. Non-stick funktionen kan förstöras och pannan blir ”trög” och kräver mycket smör eller olja för att inte maten ska fastna.

• Låt en belagd panna eller gryta svalna innan den diskas i varmt vatten med diskmedel.

• Läs i produktinformationen om den tål maskindisk men undvik helst detta då det sliter på produkten. 

• Diska alltid en belagd panna noggrant, kvarlämnade matrester kommer brännas fast vid nästa användning vilket försämrar non-stickfunktionen.

• Gnugga pannan med hushållspapper för att torka torr och för att se att den är riktigt ren.

• Använd ättika eller putsmedel för att ta bort svåra fläckar på den rostfria underdelen av pannan.


Induktion

• En panna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen. Ett experiment Scanpan har utfört visar att om kokkärlet lyfts en aning från hällen har det liten inverkan på induktionen men om man förde in ett papper under kärlet fungerar inte den längre. Detta visar på att underhåll av pannans undersida är viktig.

Meny