träffar.

Inga träffar. Prova ett annat sökord.

Stekpanna 28 cm

Art. Nr: SP-65002803

Stekpanna från Scanpans serie CTX, 28 cm. 

Läs mer
Rek. pris: 1199 kr 1499 kr
DELA:

En bra, rymlig allroundpanna – perfekt att använda till vardagsmaten. En belagd stekpanna är mångas favorit i köket. Non-stick-beläggningen gör att pannan både är lätt att steka i och att rengöra. Välj en belagd panna när du steker känsliga råvaror, vill ha en fettsnål tillagningsmetod eller lagar rätter med mycket vätska.


CTX

Scanpan CTX är lyx i slimmad, minimalistisk design. År 2016 och 2017 tog CTX-stekpannan hem segern i Aftonbladets stora stekpannetest. Serien kombinerar en tuff non-stick-beläggning, som till och med tål att du använder stålredskap i pannan, med en borstad utsida i rostfritt stål. Beläggningen heter Stratanium och är helt fri från skadliga och miljöfarliga ämnen. Scanpan var först i världen med att producera en non-stick-beläggning utan de farliga ämnena PFOA och PFOS.

CTX står för ”Ceramic Titanium Extreme”. Namnet signalerar att detta är en serie som står i en klass för sig. Samtliga stek- och kokkärl är uppbyggda av fem lager rostfritt stål varvat med aluminium. Tillsammans med lagren av Stratanium består kärlen av sju lager. Konstruktionen ger dem optimal värmespridning och hållbarhet. CTX är ugnssäker upp till 260 grader och fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion.

Lagren består av:
1. Rostfritt stål
2. Aluminiumlegering
3. Ren aluminium
4. Aluminiumlegering
5. Rostfritt stål
6. Keramiskt titan
7. Stratanium (non-stick-beläggning)
 

Välstekt med Scanpan

I vår stekskola Välstekt med Scanpan visar Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, hur du blir en stekare i världsklass genom att steka i rätt temperatur, tid och stekpanna. 

Ta del av samtliga avsnitt här.

Scanpan
CTX
Rostfri
Rostfritt stål
28 cm
083421103239

Garantivillkor

Fem års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.

Skötselråd - Belagda kokkärl

Belagda kokkärls non-stickfunktion underlättar inte bara matlagningen utan även rengöringen. Genom att ta hand om dina belagda stekpannor, kastruller och grytor ökar du dess livslängd. I filmen får du tips på hur du sköter om både din stekpanna och hur du ger den bästa förutsättningar för ett långt och lyckligt liv på spisen.



• Överhetta aldrig din belagda panna eller gryta. Non-stick funktionen kan förstöras och pannan blir ”trög” och kräver mycket smör eller olja för att inte maten ska fastna.

• Låt en belagd panna eller gryta svalna innan den diskas i varmt vatten med diskmedel.

• Läs i produktinformationen om den tål maskindisk men undvik helst detta då det sliter på produkten. 

• Diska alltid en belagd panna noggrant, kvarlämnade matrester kommer brännas fast vid nästa användning vilket försämrar non-stickfunktionen.

• Gnugga pannan med hushållspapper för att torka torr och för att se att den är riktigt ren.

• Använd ättika eller putsmedel för att ta bort svåra fläckar på den rostfria underdelen av pannan.


Induktion

• En panna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen. Ett experiment Scanpan har utfört visar att om kokkärlet lyfts en aning från hällen har det liten inverkan på induktionen men om man förde in ett papper under kärlet fungerar inte den längre. Detta visar på att underhåll av pannans undersida är viktig.

;

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Acceptera Acceptera inte