Pepparkvarn i gjutjärn 10 cm

Artnr Z-035810

Gjutjärnskvarn från Zassenhaus, 10 cm.

849 krInStock
I lager

Köp hos en av våra återförsäljare här

Worker är en liten, men oerhört tuff kryddkvarn. Med sina ynka 10 centimeter tar kvarnen minimalt med plats i köket, samtidigt som den gör stordåd med matlagningen. Kvarnen kombinerar en kropp i rustikt gjutjärn med Zassenhaus nästintill outslitliga malverk. 

Worker
Varumärke
Zassenhaus
Produktserie
Worker
Färg
Svart
Material
Gjutjärn
Storlek
10 cm
EAN
4006528035810
EAN14
14006528035817

Zassenhaus har 25 års garanti på sitt malverk. Garantin omfattar således inte lackskador eller skador på träytor. På övriga produkter gäller två år enligt konsumentköplagen. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.

Skötselråd - Kryddkvarnar

Zassenhaus keramiska malverk är hårdare än stål vilket gör att kvarnen är outslitlig, sköter du om din kvarn rätt håller den livet ut. I det här inlägget får du tips på hur du ska ta hand om din pepparkvarn eller saltkvarn från Zassenhaus på bästa sätt.

Det keramiska malverket kan sättas igen av kryddor med mjukare konsistens, som exempelvis grön- och rosépeppar, och då är det bra att kunna ta isär malverket för rengöring. Filmen visar också hur du fyller på kvarnen, tar isär den och hur du får perfekt malstorlek på dina kryddor. Med en väl fungerande kryddkvarn från Zassenhaus är det bara att sätta igång och krydda din vardag! 


Påfyllning – Skruva av knoppen, ta av överdelen på kvarnen och fyll på med torra kryddor. Kryddsorter med mjukare konsistens, så som rosé- och grönpeppar, kan användas uppblandade men blanda gärna med torrare kryddsorter som svart och vitpeppar, då minskar risken att kvarnen ”sätter igen sig”. Undvik också att använda flingsalt som är tätare och lättare sätter igen malverket. Placera tillbaka överdelen och skruva fast knoppen igen utan att dra åt för hårt då det försvårar malningen.


Användning – Vrid det steglösa malverket till önskad kornstorlek. Det går fritt att välja från finkornigt till grovmalet.

Undvik – Torka av kvarnen efter användning. Om kvarnen blir blöt kan lacken skadas och höljet i träet spricka. Torka alltid av även runt om kring kvarnen. Ett tips är att försöka undvika att mala för nära över ånga då detta gör att kryddor och salt bäckar igen i malverket vilket gör det mera tung-vridet. Om man då tar i är det risk att muttern kuggar över. Skulle kvarnen sätta igen se punkten ”Ta isär”.

Göra rent – Häll torrt, okokt ris i kvarnen och vrid igenom några varv för att rengöra malverket från eventuellt fett som fastnat från kryddorna. Töm sedan ut riset.

Ta isär – Töm kvarnen på kryddor. Öppna malverket så mycket det går och vrid över spärren. Vid behov använd en rundad kniv eller liknande för att lossa på spärren genom att trycka in den så kransen på malverket kan gå förbi. Plocka loss de olika delarna och lägg dem i ordning som de ska sättas tillbaka. Dra sedan ur axeln genom kvarnen.

Borsta rent – Ta en borste, pensel eller liknande och borsta rent de olika delarna. Sätt tillbaka malverket på samma sätt som det togs isär. Fyll på med önskad krydda och kvarnen är reda att mala vidare.

Liknande produkter

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.