träffar.

Inga träffar. Prova ett annat sökord.

Pepparkvarn rfr/akryl 14 cm

Art. Nr: Z-035285

Pepparkvarn från Zassenhaus serie Aachen.

Läs mer

Lagerstatus: Fåtal kvar

Pris: 639 kr
Köp hos en av våra återförsäljare här
DELA:

En genomskinlig akrylkvarn med överdel i rostfritt stål. Kvarnarna i serien Aachen har samma nästintill outslitliga malverk som alla Zassenhaus kvarnar.


Aachen

Aachenkvarnen gör det lätt för dig att skilja på salt och peppar. Med en kropp i genomskinlig akryl och en knopp i rostfritt stål blir den en skinande detalj på middagsbordet. En glasklar favorit i Zassenhaus sortiment!


Bara en vanlig kvarn – tills du provat den

Zassenhaus är en av världens bästa kvarntillverkare. I Sverige är kryddkvarnarna populära både på restauranger och i hemmakök. En Zassenhauskvarn är bara en vanlig kvarn – tills du provat den. Det som verkligen utmärker kvarnen är känslan och den höga kvaliteten. Malverket är nästintill omöjligt att slita ut och kommer med hela 25 års garanti.
Alla Zassenhauskvarnar har ställbara malverk, vilket betyder att du enkelt kan anpassa kornstorlek efter önskemål. Finmalet eller grovmalet? Du bestämmer. Till skillnad från många andra kvarnar kommer den valda kornstorleken också att kvarstå, oavsett hur mycket du maler.


Zassenhaus malverk tillverkas i härdad keramik. Det är världens hårdaste material näst efter diamant. Det går till och med att mala grus i en Zassenhauskvarn, även om det inte är något som rekommenderas. Keramiska malverk har flera andra fördelar, till exempel att de inte kan rosta samt att de tål erosioner mycket bättre än malverk i stål. 
 

Om Zassenhaus

Zassenhaus är en av världens bästa kvarntillverkare. I Sverige är kryddkvarnarna populära både på restauranger och i hemmakök. En Zassenhauskvarn är bara en vanlig kvarn – tills du provat den. Det som verkligen utmärker kvarnen är känslan och den höga kvaliteten. Malverket är nästintill omöjligt att slita ut och kommer med hela 25 års garanti.

Zassenhaus
Aachen
Transparent
Akryl
14 cm
4006528035285

Garantivillkor

Zassenhaus har 25 års garanti på sitt malverk. Garantin omfattar således inte lackskador eller skador på träytor. På övriga produkter gäller två år enligt konsumentköplagen. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.

Skötselråd - Kryddkvarnar

Zassenhaus keramiska malverk är hårdare än stål vilket gör att kvarnen är outslitlig, sköter du om din kvarn rätt håller den livet ut. I det här inlägget får du tips på hur du ska ta hand om din pepparkvarn eller saltkvarn från Zassenhaus på bästa sätt.

Det keramiska malverket kan sättas igen av kryddor med mjukare konsistens, som exempelvis grön- och rosépeppar, och då är det bra att kunna ta isär malverket för rengöring. Filmen visar också hur du fyller på kvarnen, tar isär den och hur du får perfekt malstorlek på dina kryddor. Med en väl fungerande kryddkvarn från Zassenhaus är det bara att sätta igång och krydda din vardag! Påfyllning – Skruva av knoppen, ta av överdelen på kvarnen och fyll på med torra kryddor. Kryddsorter med mjukare konsistens, så som rosé- och grönpeppar, kan användas uppblandade men blanda gärna med torrare kryddsorter som svart och vitpeppar, då minskar risken att kvarnen ”sätter igen sig”. Undvik också att använda flingsalt som är tätare och lättare sätter igen malverket.

Placera tillbaka överdelen och skruva fast knoppen igen utan att dra åt för hårt då det försvårar malningen.

Användning – Vrid det steglösa malverket till önskad kornstorlek. Det går fritt att välja från finkornigt till grovmalet.

Undvik – Torka av kvarnen efter användning. Om kvarnen blir blöt kan lacken skadas och höljet i träet spricka. Torka alltid av även runt om kring kvarnen. Ett tips är att försöka undvika att mala för nära över ånga då detta gör att kryddor och salt bäckar igen i malverket vilket gör det mera tung-vridet. Om man då tar i är det risk att muttern kuggar över. Skulle kvarnen sätta igen se punkten ”Ta isär”.

Göra rent – Häll torrt, okokt ris i kvarnen och vrid igenom några varv för att rengöra malverket från eventuellt fett som fastnat från kryddorna. Töm sedan ut riset.

Ta isär – Töm kvarnen på kryddor. Öppna malverket så mycket det går och vrid över spärren. Vid behov använd en rundad kniv eller liknande för att lossa på spärren genom att trycka in den så kransen på malverket kan gå förbi. Plocka loss de olika delarna och lägg dem i ordning som de ska sättas tillbaka. Dra sedan ur axeln genom kvarnen.

Borsta rent – Ta en borste, pensel eller liknande och borsta rent de olika delarna. Sätt tillbaka malverket på samma sätt som det togs isär. Fyll på med önskad krydda och kvarnen är reda att mala vidare.

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Visa detaljer