Stekpanna 26 cm

Artnr SP-54002600

Stekpanna från Scanpans serie TechnIQ, 26 cm.

2 399 kr   0 krOutOfStock
Tillfälligt slut

Köp hos en av våra återförsäljare här

En bra, rymlig allroundpanna – perfekt att använda till vardagsmaten. En belagd stekpanna är mångas favorit i köket. Non-stick-beläggningen gör att pannan både är lätt att steka i och att rengöra. Välj en belagd panna när du steker känsliga råvaror, vill ha en fettsnål tillagningsmetod eller lagar rätter med mycket vätska.
 

Välstekt med Scanpan


Vill du bli proffs på stekning? I vår stekskola Välstekt med Scanpan lär stjärnkocken Thomas Sjögren dig att steka i rätt temperatur, tid och stekpanna. 

TechnIQ

Scanpan TechnIQ

Scanpan TechnIQ är resultatet av ett unikt samarbete med professionella kockar. Stek- och kokkärlen är designade efter kockarnas preferenser och tuffa krav. De är extremt tåliga, ger ett perfekt stekresultat och är otroligt enkla att hålla rena. Alla kärl tillverkas lokalt i Danmark och har en grund som består av återvunnet aluminium.

TechnIQ är belagd med Stratanium+, precis som den testvinnande serien CS+. Det anses vara marknadens tuffaste non-stick-beläggning. Den har en grov textur som påminner om ytan på en gjutjärnspanna. TechnIQ är ugnssäker upp till 260 grader och fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion.

Varumärke
Scanpan
Produktserie
TechnIQ
Färg
Svart
Material
Rostfritt stål
Storlek
26 cm
EAN
083421196682
EAN14
10834211966827

Fem års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.

Skötselråd - Belagda kokkärl


Belagda kokkärls non-stickfunktion underlättar inte bara matlagningen utan även rengöringen. Genom att ta hand om dina belagda stekpannor, kastruller och grytor ökar du dess livslängd. I filmen får du tips på hur du sköter om både din stekpanna och hur du ger den bästa förutsättningar för ett långt och lyckligt liv på spisen.

• Överhetta aldrig din belagda panna eller gryta. Non-stick funktionen kan förstöras och pannan blir ”trög” och kräver mycket smör eller olja för att inte maten ska fastna.

• Låt en belagd panna eller gryta svalna innan den diskas i varmt vatten med diskmedel.

• Läs i produktinformationen om den tål maskindisk men undvik helst detta då det sliter på produkten. 

• Diska alltid en belagd panna noggrant, kvarlämnade matrester kommer brännas fast vid nästa användning vilket försämrar non-stickfunktionen.

• Gnugga pannan med hushållspapper för att torka torr och för att se att den är riktigt ren.

• Använd ättika eller putsmedel för att ta bort svåra fläckar på den rostfria underdelen av pannan.


Induktion
En panna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen. Ett experiment Scanpan har utfört visar att om kokkärlet lyfts en aning från hällen har det liten inverkan på induktionen men om man förde in ett papper under kärlet fungerar inte den längre. Detta visar på att underhåll av pannans undersida är viktig.

Liknande produkter

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.