Tidlösa drinkklassiker i all ära men ibland kan det vara roligt att testa något nytt. För att inspirera dig till hur du bäst tar din favoritdrink till nya höjder delar mixologen Jonas Junge med sig av sina varianter på några av världens mest kända drinkar. Här är hans tolkning av klassikern Moscow Mule.
Ingredienser
Mule (1 portion)
4 cl Vodka
1 cl lime
3 cl klarifierad och fermenterad morotsjuice
Toppa med ginger beer
Gör så här
Fyll ett glas med is och häll i vodka, limejuice och klarifierad morotsjuice. Toppa med ginger beer och garnera med en limeskiva.
Ett enkelt sätt att klarifiera juice: Filtrera juicen genom ett kaffefilter i en finmaskig sil. Låt juicen droppa igenom kaffefiltret i sin egen takt, det kan ta någon timme. Resultatet är inte lika kristallklart som på professionell klarifiering, med t.ex. agar, men juice blir märkbart klarare och ljusare.