Tidlösa drinkklassiker i all ära men ibland kan det vara roligt att testa något nytt. För att inspirera dig till hur du bäst tar din favoritdrink till nya höjder delar mixologen Jonas Junge med sig av sina varianter på några av världens mest kända drinkar. Här är hans tolkning av klassikern Daiquiri.
Ingredienser
Darjeeling Daiquiri (1 portion)
6 cl Darjeeling tea infused and milkwashed Rum
3 cl lime
1,5 cl socker
Gör så här
Tillsätt samtliga ingredienser i en shaker. Skaka. Häll upp i ett glas och servera!
Darjeeling tea infused & milk washed Rum: Häll 6 msk torkad darjeeling te i 500 ml mörk rom. Låt dra i 20 min, sila vätskan.
Häll romen i 100 ml kall mjölk (inte tvärtom, då klumpar mjölken sig direkt). Blanda försiktigt. Sila vätskan flera gånger genom en silduk/ostduk. Låt mjölkresterna ligga kvar i duken under hela processen, de hjälper till att filtrera vätskan.
Kyl vätskan över natten i kylskåpet så att överblivna partiklar sjunker till botten. Häll försiktigt över vätskan i en ny behållare och släng de överblivna resterna. Klart, i dubbel bemärkelse!