Blanda sommarens godaste drink med dess trendigaste ingrediens – orange vin! Här kombinerar vi det med ingefära, ananas och bitters.
Ingredienser
(4 glas)
Ananas- och ingefärssirap
1 ananas
8 cm ingefära
2,5 dl socker
1 liter vatten
4 dl orange vin
3 dl Manzanilla sherry
3 dl ananas- och ingefärssirap
1 dl limejuice
20 skvätt Angostura Bitter
Sodavatten
Salt
Gör så här
Börja med att göra ananas- och sockersirapen. Skär av skalet och sedan fruktköttet från ananasens kärna. Spara skalet och kärnan och använd fruktköttet till något annat. Skär ingefäran och ananasskalet och kärnan i små bitar. Koka upp i en kastrull med sockret och vattnet. Reducera tills tre deciliter kvarstår, låt svalna och sila av.
Blanda vin, sherry, sirap, lime och bitters i en karaff. Fyll med is och toppa med sodavatten. Servera ur glas med saltkant.