Drinktips - No Waste Gin Sour

Publicerad av: Lena Unger, 2021-01-25

Presenteras av:  

 

Skåla utan svinn! En zero-waste-cocktail är en cocktail som utnyttjar ingrediensernas fulla potential. I det här receptet får både citronskalet och vinslatten nytt liv.

När det kommer till drinksvinn är citrusfrukter en stor bov. De flesta tänker inte på att använda hela frukten, utan pressar ur lite juice och slänger resten. Här använder vi citronskalet till garnering. Dessutom smaksätter vi drinken med en sirap som är gjord på överblivet vitt vin. En sourdrink utan sur eftersmak – helt enkelt.

INGREDIENSER

Gin Sour (1 drink)
6 cl gin
1 citron
Vitt vin (förslagsvis Sauvignon Blanc)
Socker
Is

...

Gör så här

Gör vinsirapen genom att blanda en del vin och en del socker i en kastrull. Koka ner på svag värme, ca 10 minuter. Låt svalna.

Skölj citronen i varmt vatten. Skala i långa tunna strimlor med hjälp av en potatisskalare och en vass kniv. Pressa ur saften ur frukten.

Fyll ett sourglas med is. Lägg några isbitar i en shaker. Tillsätt gin, 2 cl citronjuice och 2 cl vinsirap. Skaka ordentligt.

Töm glaset på is. Häll drinkblandningen i glaset och garnera med citronskal. Klart för servering!

RELATERADE produkter

Liknande läsning