Efterrätt eller efter-maten-drink? Du behöver inte välja. Här är receptet på en maxad Martinidrink med vodka, vit chokladlikör och jordgubbsglass.
Det finns inget lyxigare än att runda av middagen med en dessertdrink. I det här rosa receptet står jordgubbar i fokus och du hittar dem i såväl fryst som färsk och flytande form. En drömdrink för alla sockerråttor!
INGREDIENSER
Strawberry Ice Cream Martini (1 drink)
4 cl vodka
4 cl vit chokladlikör
4 cl jordgubbslikör
3 skopor jordgubbsglass
Strösocker
Färska jordgubbar, till garnering
Is

Gör så här
Gör sockerlagen genom att koka upp socker och vatten i en kastrull (förslagsvis 1 dl av varje). När sockret har löst upp sig, låt svalna.
Häll upp sockerlagen på ett fat. Häll upp strösocker på ett annat fat. Ta fram ett cocktailglas. Doppa glaskupan i sockerlagen och sedan i sockret. Ställ åt sidan.
Fyll en shaker med is. Häll i vodka, chokladlikör och jordgubbslikör. Skaka ordentligt.
Lägg tre skopor jordgubbsglass i glaset. Tillsätt drinkblandningen och garnera med en färsk jordgubbe. Klart för servering!