Drinktips - Yuzu cocktail

Publicerad av: Lena Unger, 2017-07-13

Presenteras av:  


Yuzu Cocktail är en svalkande gindrink med smak av citrusfrukten yuzu. Yuzu kommer ursprungligen från Östasien, men har på senare tid blivit väldigt populär i Väst och smaksätter alltifrån maträtter, till bakverk och drycker. Frukten har en frisk smak med mycket syra och ser ut som en liten grapefrukt med skrovligt skal.



Ingredienser

Yuzu Cocktail (2 portioner)
1,5 dl vatten
0,5 dl mynta
1 cm ingefära, hackad
0,5 dl honung
12 cl gin
2 dl yuzujuice

Gör så här

Koka ihop vatten, mynta, ingefära och honung och reducera till en sirap. Det tar ca 5 minuter. Sila av blandningen och låt svalna något.

Häll gin, yuzujuice och 2 msk av sirapen i en shaker. Skaka om ordentligt.

Ta fram två cocktailglas och fyll dem med is. Vi har använt Riedels eleganta Veritas-glas. 

Fyll upp glasen med drinkblandningen och garnera med myntablad.

Drinken smakar självklart lika uppfriskande om du väljer att göra den alkoholfri!
Vid servering, lägg spetten på ett uppläggningsfat och pensla på överbliven yakitorisås (med en ren pensel).

RELATERADE produkter

Liknande läsning