Mars är här – och snart även påsken. Ladda inför årets firande med våra pryl- och recepttips!
Påsken knackar på och det är dags att göra plats för fler kring matbordet. Gör det enkelt för dig i år och skippa den traditionella påsklunchen med sill, snittar och ägg i överflöd. En påskinspirerad omelett med smakfulla tillbehör kan vara nog så trevligt att bjuda på. Mindre svinn, mindre stök – och kanske även en slant över till något nytt till köket?
Bra redskap gör matlagningen roligare!
PRYLTIPS

Belagd stekpanna
Varför inte testa en testvinnare? Scanpans CS+ är en stekpanna som hjälper dig till stordåd vid spisen. I den här steker du omelett lätt som en plätt.

Kopparkastrull
Välj en obelagd kastrull till potatisen och äggen. Scanpan Maitre D’ har detaljer i koppar, vilket gör den till ett riktigt snyggt serveringskärl.

Minihacka
Matlagning kräver sina knivar. En liten, men naggande god modell är Globals minihacka. Den passar utmärkt till att hacka örter och annat smått.

Skalkniv
Skalkniven från Tamahagane San Tsubame är annan favorit i knivblocket. En perfekt hjälpreda när du ska preppa grönsaker för pickling.

Vattenglas
Att ta in dekorationer från naturen är ett annat sätt att höja stämningen runt bordet. Vad passar bättre på påskbordet än ett glas med videung?