Ljuva juni! Värmen är här på allvar och grillarna går på högvarv på uteplatser och i trädgårdar. Utmana gärna dig själv med nya recept och grillprylar.
Grillsäsongen bjuder på många härliga matlagningsstunder – men också på många identiska middagar. Våga testa ett nytt recept! Koreansk bbq är en riktig grillfavorit. Har du inte testat receptet tidigare är det dags att göra det nu! Se bara till att använda ett vasst trancheringsset och en stabil skärbräda när du skär upp entrecôten, så att du får till perfekta skivor. Till dig som vill dra ner på köttet finns det många andra smarriga alternativ, såsom lax i foliepaket eller grillad halloumiost. Halloumi har en tendens att fastna i gallret, så håll ett vaksamt öga på ostskivorna när du grillar och se till att ha Globals kockpincett nära till hands ifall skivorna behöver flyttas. Laxpaketen däremot kräver ingen påpassning. Det räcker att dra några drag med Zassenhauskvarnen över fisken, sedan är det bara att låta grillen göra jobbet och njuta av en kall öl medan du väntar. I Riedels ölglas håller sig drycken kall extra länge, tack vare den extremt tunna kupan. Nöjd med en galopp? Då kan du spara resterande öl till ett senare tillfälle med Pulltex beer stopper.

Recept
Louise Johanssons laxpaket
Lax i paket – lika enkelt att laga i ugnen som i ett foliepaket på grillen
Koreansk bbq à la Jennie Walldén
Grillad entecôte på koreanskt vis
Halloumi- & avokadotoast
Grillad halloumi på en bädd av avokado
BLI EN FENA PÅ ATT FILÉA LAX
Använd gärna hel lax till foliepaketen. Det är både trevligare för plånboken och för smaklökarna. I Globals knivskola visar Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, hur du enkelt filéar och portionerar lax. Tekniken fungerar även till andra, liknande fiskar.
Fler avsnitt av Globals knivskola finns här