Presenteras av:
Tidlösa drinkklassiker i all ära men ibland kan det vara roligt att testa något nytt. För att inspirera dig till hur du bäst tar din favoritdrink till nya höjder delar mixologen Jonas Junge med sig av sina varianter på några av världens mest kända drinkar. Här är hans tolkning av klassikern Clover Club.
Ingredienser
Raspberry Clover Club (1 portion)
4,5 cl hallon-infuserad gin
1,5 cl Cocchi americano
3 cl citron
1,5 cl socker
Toppa med basilikaskum
Gör så här
Häll samtliga ingredienser i en shaker. Skaka kraftigt med is i en minut, ta sedan bort isen och fortsätt att skaka. Sila och häll upp i ett Sourglas, toppa med basilikaskum.
Hallon-infuserad gin: Häll 200 g färska hallon och en flaska gin (750 ml) i en tät glasbehållare med lock. Förvara på en torr mörk plats i 1–2 veckor. Undvik att skaka behållaren, för då kan vätskan bli grumlig. Efter två veckor: sila vätskan genom ett kaffefilter och häll tillbaka i flaskan.