Hejdå semester – hej september! Hämta inspiration ifrån säsongens läckerheter och bjud hem dina vänner på en skördemiddag.
Högsommar i all ära, men hösten har också mycket att erbjuda. Framför allt om du tycker om att laga mat. Frukt, bär, grönsaker och rotsaker – det är nu vi har chans att njuta av allt gott som vuxit till sig under sommaren. Varför inte välkomna hösten med en stor middag i goda vänners lag?
Här nedan tipsar vi om recept och redskap som sätter färg på bjudningen.
6 SMAKFULLA TIPS
Mandolin
Inlagd eller färsk? Sensommarens sista gurka skär du enkelt i skivor med Benriners mandolin. Den är otroligt effektiv att arbeta med och lika vass som en japansk kockkniv.
Läs mer
Skalkniv
En skarp skalkniv från Global är också bra att ha till hands – speciellt när du ska laga något med svamp eller lök. Picklad rödlök är ett favoritrecept som passar till de flesta bjudrätter.
TILL RECEPTET
SE PRODUKTTIPS
Grönsakshacka
Glöm inte grönsakshackan! Det är en kniv som gör sig bra till grovjobbet, såsom att klyva lök, kål och rotfrukter itu. Testa gärna denna vassa modell från Tamahagane San Tsubame.
Se produkttips
Skärbräda
Bra knivar kräver bra underlag. Zassenhaus skärbräda i trä är inte bara skonsam mot din kniv. Den är dessutom trevlig att använda till servering – perfekt för smårätter och snittar!
Se produkttips
Kastrull
Ska du koka lag eller slå en sås? Då ska du ta hjälp av Scanpans obelagda kastruller och kärl. Välj serien Maitre D’ med detaljer i koppar för en extra smakfull servering.
Se produkttips
Mortel
Mortla mera! Det finns inget bättre sätt att krama ur aromer från färska örter och torkade kryddor. Prova att gå loss med Zassenhaus gjutjärnsmortel, så ska du få se.
Se produkttips