
Thomas Sjögren
Thomas Sjögren är stjärnskottet som vann Kockarnas kamp 2018 och Årets Kock 2015. I båda tävlingarna blev han den yngsta segraren någonsin. Tidigare har Thomas varit medlem i Juniorkocklandslaget och var då med och tog silver i såväl Nordiska Mästerskapen som Culinary World Cup.
Thomas kommer ursprungligen från Granö utanför Umeå, men har sedan gymnasietiden hållit till på Västkusten. Här har han arbetat på flera framstående restauranger såsom Salt & Sill, 28+, Thörnströms Privata Rum och Swedish Taste. Idag driver han restaurang Grano i Göteborg samt Skärets Krog och Stora Hotellet Fjällbacka i Bohuslän. Thomas utgår alltid från råvaran när han lagar mat och stort fokus ligger på att hitta råvaror av hög kvalitet. Även när det gäller köksredskap är kvalitet viktigt för Thomas. Han är ambassadör för varumärket Scanpan som tillverkar grytor, kastruller och stekpannor av högsta kvalitet och med ett tydligt miljöfokus.
PRISADE STEKPANNOR
Scanpan grundades 1956 och har sitt säte utanför Århus i Danmark. Sedan start har de legat i framkant när det gäller att ta fram nya, banbrytande stek- och kokkärl. Scanpans stekpannor har prisats i produkttester och hjälpt kockar att vinna prestigefulla tävlingar, såsom SM, EM och VM i matlagning. Scanpan är en stekare i världsklass, helt enkelt!
Läs mer

SJÖGREN PÅ SKÄRET
Vinsten i Årets Kock 2015 gav honom motivation till att driva något eget. Vi besöker Thomas och hans krogsatsning Skäret på Smögenbryggan.
Läs mer
VÄLSTEKT MED SCANPAN
Att steka en perfekt biff kräver precision – detsamma gäller en bit fisk, pilgrimsmussla eller kycklingfilé. I serien Välstekt med Scanpan lär Thomas ut sina allra bästa stektips.
Läs mer
VÄLSTÖPT MED SCANPAN
Hur tillverkas Scanpans prisvinnande pannor? Följ med Thomas bakom kulisserna i fabriken och se när han stöper sin egen stekpanna.
Läs mer