Thomas Sjögren

Thomas Sjögren är stjärnskottet som vann Kockarnas kamp 2018 och Årets Kock 2015. I båda tävlingarna blev han den yngsta segraren någonsin. Thomas kommer ursprungligen från Granö utanför Umeå, men har sedan gymnasietiden hållit till på Västkusten. Här driver han idag flera framstående restauranger, bland annat Grano i Göteborg, Smögen och Fjällbacka, Skärets Krog på Smögen samt hyllade restaurang Signum i Mölnlycke. 2025 belönades Signum med två stjärnor i Guide Michelin. Thomas har också synts i en hel del tv-produktioner och i höst är han aktuell som domare i Sveriges Mästerkock.

Thomas utgår alltid från råvaran när han lagar mat och arbetar uteslutande med ingredienser från lokala bönder, fiskare och producenter. Även när det gäller köksredskap är kvalitet ett ledord för Thomas. Han är ambassadör för varumärket Scanpan som tillverkar stekpannor, grytor och kastruller av högsta kvalitet.

Prisade stekpannor

Scanpan grundades 1956 och har sitt säte utanför Århus i Danmark. Sedan start har de legat i framkant när det gäller att ta fram nya, banbrytande stek- och kokkärl. Scanpans stekpannor har prisats i produkttester och hjälpt kockar att vinna prestigefulla tävlingar, såsom SM, EM och VM i matlagning. Scanpan är en stekare i världsklass, helt enkelt!

Belagd vs. rostfri panna

Non-stick eller eller rostfritt? Thomas avslöjar vilken panna han helst väljer när det vankas kyckling, torsk och frukostägg.

VÄLSTÖPT MED SCANPAN

Hur tillverkas Scanpans prisvinnande pannor? Följ med Thomas bakom kulisserna i fabriken och se när han stöper sin egen stekpanna.

Recepttips!

Ingen inspiration till middagen? Testa Thomas recept på pocherad röding med brynt smör-hollandaise! En rätt som är lika elegant som enkel att lyckas med.