Kockkniv 20 cm

Yaxell Ketu är en liten, skarp knivserie. Knivarna har ett blad som består av tre lager stål, med en kärna av det japanska pulverstålet SG2. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är extremt hård. Kärnan är omgiven av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Denna uppbyggnad ger bladet en rosttålig yta i kombination med en sylvass egg. Den handslipade eggen imponerar med en slipvinkel på cirka 12 grader och en hårdhetsgrad på 63 HRC.
Knivbladet har en hamrad finish, en teknik som kallas för ”tsuchime” på japanska. En våglinje har blästrats fram på den nedre delen av bladet, vilket ger kniven dess karakteristiska utseende. Inspirationen har Yaxell hämtat från samurajernas tid och deras vackert utsmyckade katanasvärd. Även knivhandtaget pryds av ett emblem med samurajtecken. Handtaget är tillverkat av en kombination av ljus och mörk pakkawood. Materialet framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material med samma oslagbara känsla som trä. I änden av handtaget sitter en rostfri knapp som med sin tyngd bidrar till knivens perfekta balans. Knappen är stansad med Yaxells logotyp i japanska kanji-tecken.