Fänkålssallad med dill & lime

Publicerad av: Lena Unger, 2019-08-09
Taggar:

Pigga upp middagen med en fräsch fänkålssallad! Det här receptet passar till fisk i alla former såväl som till grillat och skaldjur.

Ingredienser

(8–10 portioner)

2 st fänkål
2 st lime, saft och rivet skal
0,5 st äpple
1 knippe dill
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Ansa och skär fänkålen i tunna skivor, gärna med mandolin. Lägg i iskallt vatten ca 15 min. Skär äpplena i tunna skivor och finhacka dillen.

Blanda limejuice, skal och olja i en bunke. Tillsätt de hackade ingredienserna och rör runt. Salta och peppra. Servera på ett fat.

RELATERADE produkter

Liknande läsning

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.