Blogg
Butter board
Glöm ostbrickan, charkbrickan och andra plockfat – den här trendiga smörbrickan kommer att ta dina bjudningar till en helt ny nivå!
Publicerad av Lena Unger 2025-05-26Smörrebröd på 3 sätt
Smörrebröd är en dansk klassiker som sällan gör någon besviken. Här tipsar vi om tre våriga varianter med färsk lax, krämig räkröra och rustik potatis.
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-03-31Triss i Spritz
En klassisk Aperol Spritz är alltid rätt, men varför inte prova något nytt? Från citrusfrisk Limoncello till blommig Umeshu och bärig Sarti Rosa – här är tre friska spritz-recept att testa!
Publicerad av Lena Unger 2025-03-31Årets rätt 2025 – Lammtaco ”Barbacoa”
En rätt att samlas kring! Bjud på Årets Kock-vinnaren Michael Anderssons tacos med långbakat lammkött och kryddor från hela världen.
Publicerad av Lena Unger 2025-03-25Gyoza med fläskfärs & chilidippsås
Fredagsmys 2.0! Krispiga, färsfyllda gyozas med en krämig spetskålssallad och en sojasås med gochujang.
Publicerad av Lena Unger 2025-03-25Grönkålssoppa med ärtor & grön curry
En slät soppa går alltid hem – oavsett årstid. Här bjuder Louise Johansson på en rykande varm soppa i vårens gröna färg.
Publicerad av Lena Unger 2025-02-08Asiatiska kåldolmar med fläskfärs
Kåldolmar är en älskad klassiker i det svenska köket, men ibland kan det vara roligt att experimentera med nya smaker. Testa vårt Asieninspirerade recept!
Publicerad av Lena Unger 2025-01-22Halstrade kräftstjärtar med smörsås
Kräftor till förrätt – ja, tack! Denna härliga rätt består av halstrade havskräftor som serveras tillsammans med en smakrik smörsås.
Publicerad av Lena Unger 2024-12-20Louises hälsovörtbröd
Baka ditt eget vörtbröd i jul! Louise Johansson tipsar om ett rustikt recept med bland annat frukt, nötter, fil, porter och grovt mjöl.
Publicerad av Lena Unger 2024-12-04Fudge med kardemumma
Fudge är en julfavorit som du enkelt varierar med olika kryddor och smaksättningar. Testa Louise Johanssons goda kardemummarecept!
Publicerad av Lena Unger 2024-11-30Lax-tataki
Snyggt, snabblagat – och otroligt gott! Prova proffskocken Øyvind Bøe Dalelvs recept på lax-tataki.
Publicerad av Lena Unger 2024-11-27Krispig sallad med grönkål, apelsin & mandel
Tips till höstens och vinterns middagar! Den här vackra salladsskålen passar till såväl julbordet som Thanksgiving och Mårten gås.
Publicerad av Lena Unger 2024-11-14Cheesy smash burger med tryffel & karamelliserad lök
Den norska kocken Øyvind Bøe Dalelv ger oss receptet på sin paraddrätt: smash burger. Krispig och magiskt god!
Publicerad av Lena Unger 2024-10-17Höstgryta med högrev, kantareller & picklat äpple
Stjärnkocken Stefan Karlsson tipsar om en läcker höstgryta med bland annat högrev, kantareller och äppelmust. Kombinationerna i denna rätt är oslagbar!
Publicerad av Lena Unger 2024-10-08Råbiff med dijonnaise & vaktelägg
Råbiff i lyxig förrättsform! Perfekt du vill bjuda på något extra, utan att för den skull stå i köket hela kvällen.
Publicerad av Lena Unger 2024-09-25Pink pasta
Trendrätt nummer ett? Pink pasta eller Barbie pasta svänger du snabbt ihop genom att blanda pasta med en sås gjord på rödbetor och getost.
Publicerad av Lena Unger 2024-09-12Focaccia med dillolja & tomater
Nybakat bröd är alltid uppskattat. Här delar Louise Johansson med sig av grundreceptet på foccacia. Smaksätt med dillolja och färska tomater eller variera med din favorittopping!
Publicerad av Lena Unger 2024-08-14Baguetter med örtpesto & coppa
Tips på recept till picknicken! Louise Johanssons goda baguetter är fyllda med hemgjord örtpesto, burrataost och lufttorkad coppa. Servera gärna tillsammans med färsk frukt.
Publicerad av Lena Unger 2024-06-30Couscoussallad med melon & jordgubbar
Sommarens sallad till ALLT grillat har du här. Tillaga couscous på fem minuter och blanda med jordgubbar, cantaloupemelon och fetaost. Servera gärna med jalapeñodressing!
Publicerad av Lena Unger 2024-06-11Purjolökspaj med gruyère
Testa att laga Tess Medinas goda matpaj! Du kan själv välja vilka grönsaker du vill ha i, men just purjolök och gruyèreost är hennes bästa kombo.
Publicerad av Lena Unger 2024-05-16Ciabatta med lättrökt röding & vilda örter
Lättrökt röding, gräddfil, rödlök och stenbitsrom möts i en ciabattamacka full av smak och texturer. Ett gott recepttips till utflykten!
Publicerad av Lena Unger 2024-05-13Smördegstarte med mangold & getost
Frasig smördeg toppad med citronkräm, mangold i olika färger, hyvlad getost och basilikablad – hur gott låter inte det? Serveras som snittar eller smarrigt tillbehör!
Publicerad av Lena Unger 2024-04-30Rostad sparris med ramslök & hollandaise
Vårens smaker och färger på en tallrik! Proffskocken Louise Johansson ger oss receptet på en läcker förrätt med grön och vit sparris och hollandaisesås.
Publicerad av Lena Unger 2024-04-11Omelett med matjessill & picklad rödlök
Ägg och matjessill är klassiska inslag på påskbordet. Här förenas de i en smakfull omelett med crème fraiche, dill och picklad rödlök.
Publicerad av Lena Unger 2024-02-29Ros på hiramasa med grape & gurka
Kärleksboosta någon du tycker om med denna läckra sashimi-ros! Bakom receptet står proffskocken Louise Johansson.
Publicerad av Lena Unger 2024-02-14Baosemla
Den älskade semmelbullen finns numera i alla möjliga skepnader. Proffskocken Louise Johansson bjuder på sin nya favorit: baosemla!
Publicerad av Lena Unger 2024-02-13Majsdipp
Snabb, enkel och makalöst god – det är denna krämiga majsdipp med chili. Den ultimata följeslagaren till tacokvällen!
Publicerad av Åsa Hendberg 2024-02-07Het portabelloburgare
En het portabelloburgare med ärtmole och jalapeñomajonnäs – signerad Årets Kock 2022, Jessie Sommarström.
Publicerad av Nellie Karlsson 2023-11-30Bao buns med hoisinkyckling & sojamajonnäs
Bjud på fluffiga, ångade bröd med stekt hoisinkyckling, syrad gurka och sojamajonnäs. Ett recept du kommer vilja göra i repris!
Publicerad av Lena Unger 2023-10-04Ostron med jordgubbsponzu & gröna jordgubbar
Inget större fan av ostron? Vi lovar – proffskocken Louise Johansson kommer få dig att tänka om. Testa hennes jordgubbsdoftande recept!
Publicerad av Lena Unger 2023-09-18Svart bröd
Från glödande – till aktivt! Haka på den heta trenden med svart bröd och baka vårt superläckra långpannebröd.
Publicerad av Nellie Karlsson 2023-07-26 22:00:00Frasig råraka med tångkaviar
Frasig potatis, krämig crème fraiche och läcker tångkaviar. Vårt recept på råraka är lika gott som det är lättlagat!
Publicerad av Nellie Karlsson 2023-04-16 22:00:00Vegetarisk carpaccio med zucchini
En vegetarisk variant på carpaccio! Här gjord på tunt skivad zucchini – toppad med ricotta, salladslök, basilika och citronolja.
Publicerad av Nellie Karlsson 2023-04-16 22:00:00Lammrostbiff med selleripuré & getostkroketter
Rosastekt lammrostbiff serveras med kryddkokta rödbetor, getostkroketter, sotad savoykål, selleripuré samt skysås – en rätt från Marcus Bremdal i Svenska Kocklandslaget.
Publicerad av Åsa Hendberg 2023-04-03Gigas ostron med picklat päron & ponzu
Japanska jätteostron i lyxformat! Gör som proffskocken Sofia B Olsson och sätt guldkant på förrätten med läckra Gigas ostron.
Publicerad av Nellie Karlsson 2023-02-20 23:00:00Pimp your soup
En slät soppa går alltid hem – så länge du toppar den med något krispigt. Vi ger dig 3 goda tips!
Publicerad av Lena Unger 2023-02-03Ungersk gulaschsoppa
Få soppor värmer lika gott som en rykande, ungersk gulasch. En mustig och kryddig köttsoppa med smak av kummin, paprika och tomat.
Publicerad av Nellie Karlsson 2023-02-02 23:00:00Värmande potatis- & purjolökssoppa
En värmande potatis- och purjolöksoppa toppad med persilja. Perfekt när vädret känns kallt och ruggigt!
Publicerad av Åsa Hendberg 2023-02-02 23:00:00Fisksoppa med skaldjur
Havets delikatesser – i en skål. Skäm bort gästerna med en lyxig fisk- och skaldjurssoppa!
Publicerad av Nellie Karlsson 2023-01-12 23:00:00Chirashi sushi – Bento style
I vår sushiskola visar Frida Ronge hur du gör hennes Chirashi sushi – Bento style. Snabbt, enkelt och magiskt gott!
Publicerad av Åsa Hendberg 2022-11-17Nordisk sushibowl med räkor och sojamarinerade ägg
I vår sushiskola med Frida Ronge går hon igenom hur du lagar en Nordisk sushibowl med räkor och sojamarinerade ägg – så enkelt och gott!
Publicerad av Åsa Hendberg 2022-10-28Sushibowl – Chirashi Sushi
I den här delen av vår sushiskola med Frida Ronge visar hon hur du lagar Chirashi Sushi.
Publicerad av Nellie Karlsson 2022-10-06Pasta med jordärtskocka och ostronskivling
En himmelskt god pasta med krämig jordärtskocka, läckert svampfräs och färska kryddor. Toppas med tryffelolja!
Publicerad av Nellie Karlsson 2022-09-01Aguachile med scampi, avocado, gurka och jalapeño
Adam Thulin bjuder på sin version av den mexikanska rätten Aguachile – med scampi, avokado, gurka och jalapeño!
Publicerad av Åsa Hendberg 2022-08-29Zucchini sticks
Krispig zucchini, riven parmesanost och färsk persilja – testa våra läckra zucchini sticks!
Publicerad av Nellie Karlsson 2022-08-05Örtsallad
Grönt är skönt! En örtsallad är busenkel att slänga ihop och fungerar lika bra att äta som förrätt, grilltillbehör eller som en del av en huvudrätt.
Publicerad av Lena Unger 2022-06-15Kramande nallebjörnar
Sötare kakor får du leta efter! Ai Venturas nallebjörnar är lika mycket godis för ögonen som för gommen.
Publicerad av Lena Unger 2022-04-21Ugnsrostade grönsaker med getost
Ta vara på årets första grönsaker genom att rosta dem i ugnen! På så vis får de en krispig yta, samtidigt som de blir söta och mjuka inuti.
Publicerad av Lena Unger 2022-04-06Banankola
Fredrik Borgskog från Svenska Konditorlandslaget bjuder på sin bästa banankola. Att lyckas med det här receptet är inte så svårt, bara du är noga med måtten.
Publicerad av Lena Unger 2022-03-27Årets rätt 2022 – Vildsvinskebab i tunnbrödsrulle
Årets Rätt 2022 är skapad av Årets Kock-vinnaren Gustav Leonhardt. Det är en vildsvinsrulle med ärtröra, saltgurka, rödkål, bakad lök och aioli – perfekt för utflykten!
Publicerad av Lena Unger 2022-03-17Årets rätt 2023 – 50/50 köttbullar med pasta & tomatsås
Hälften kött, hälften vego. Årets Rätt 2023 bjuder på klimatsmarta köttbullar med pasta och tomatsås. Signerad Årets Kock-vinnaren Jessie Sommarström.
Publicerad av Nellie Karlsson 2022-03-16 23:00:00Parmesanpuffar
Frasig smördeg, krämig parmesan och färsk basilika. Matkreatören Astrid Nordins spröda parmesanpuffar är lika goda som de är lättlagade!
Publicerad av Nellie Karlsson 2022-01-07TikTok-wrap
It's a wrap! Knyt ihop middagen med TikTok-kocken Astrid Nordins läckra dessertwrap. En frasig efterrätt med smak av nötter, banan och jordgubbar!
Publicerad av Nellie Karlsson 2022-01-06Vodkapasta
Vitlök, fräsch tomat och krämig grädde. Har du ännu inte testat succérätten Vodkapasta? Då gör du rätt i att kika in TikTok-kocken Astrid Nordins recept.
Publicerad av Nellie Karlsson 2022-01-06Eldad havskräfta
Vill du höja ribban på din middag? Laga ett recept av stjärnkocken Stefan Karlsson. Här bjuder han på en lyxig havskräfta med en saffransdoftande sås.
Publicerad av Lena Unger 2021-12-14Filips veganska sillar
Triss i sill! Filip Poon bjuder på tre läckra recept med rotselleri, aubergine respektive zucchini som huvudingrediens.
Publicerad av Lena Unger 2021-12-08Fridas sojagravade lax
Gör som Frida Ronge och bjud på en modern variant av gravlax med smaker från det japanska köket. En given julsuccé!
Publicerad av Lena Unger 2021-12-08Louises morotspaj med grönkålssallad
En morotspaj är ett trevligt inslag på julbordet! Den här pajen får extra mycket färg genom att orangea morötter blandas med gula och lila.
Publicerad av Lena Unger 2021-12-08Sebastians råraka à la Janssons frestelse
En klassisk Jansson går inte av för hackor, men våga prova en ny variant i jul. Sebastian Gibrands råraka med anjovissmak är lika god som genialisk!
Publicerad av Lena Unger 2021-12-08