Gräddstuvad rödkål med senap

Publicerad av: Camilla Ljunggren, 2018-12-12
Taggar:

Presenteras av:  


Ett riktigt gott, lättlagat och smakrikt tillbehör som passar extra bra till julbordet om du väljer en julsenap.

Ingredienser

700 g rödkål (ca 0,5 st kålhuvud)
10 g smör
2,5-3 dl grädde
1-2 msk senap, grovkornig
Salt och vitpeppar

Gör så här

Ansa och strimla kålen tunt.

Smält smöret i stekpannan på hög värme, tillsätt kål och rör om tills allt är täckt med smör.

Sänk värmen och låt kålen svettas på låg värme i 10 minuter, rör om då och då.

Vispa ihop grädde och senap, häll i stekpannan så att det täcker kålen. Rör om och koka på låg värme tills grädden kokat in eller tills kålen är mjuk, ca 10-15 minuter.

Smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt senap.

Omnämnda produkter

Liknande läsning

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.