Pesto genovese

Publicerad av: Lena Unger, 2019-03-22
Taggar:


Presenteras av:  


Visste du att pesto enligt tradition tillagas i mortel? Namnet kommer från italienskans "pestare" som betyder just "att stöta". Här är ett recept på en klassisk italiensk basilikapesto. Testa att göra en mortlad variant och upptäck vilken skillnad det blir i smak och textur!

 

Ingredienser

Pesto genovese
50 g pinjenötter, rostade
2 krukor basilika
2 vitlöksklyftor, hackade
2 dl olivolja
100 g parmesanost, riven
Salt

Gör så här

Ta fram en stor mortel. Mortla vitlök tillsammans med lite salt. Tillsätt basilika, lite i taget, och mortla till en pasta.

Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått en ljusbrun färg. Mortla sedan till önskad konsistens. Om du vill ha en ”crunchy” pesto räcker det att du krossar nötterna försiktigt med morteln.

Avsluta med riven parmesanost och olivolja. Rör om ordentligt innan servering.

RELATERADE produkter

Liknande läsning