Pizzabotten på surdeg

Publicerad av: Lena Unger, 2016-06-16
Taggar:

Pizza är rätt i alla lägen. Ta på dig bagarrocken och bjud på surdegspizza i helgen! Här tipsar vi om en riktigt smarrig grunddeg som Thomas Sjögren använder till sina pizzor på Restaurang Grano.

Ingredienser

Pizzabotten på surdeg (4 portioner)
0,5 kg vetemjöl
275 g vatten
150 g vetesurdeg
12,5 g salt

Gör så här

Blanda alla ingredienser i en bunke och knåda ihop till en deg. Lägg över en duk. Låt degen jäsa i 2 timmar i rumstemperatur.

Dra ut degen och vik ihop den på mitten. Lägg tillbaka degen i bunken och täck över med plast. Låt stå i kyl i 24 timmar.

Ta ut degen och skär upp den i fyra bitar à 200 gram. Kavla ut bitarna och lägg dem på en mjölad plåt. Låt jäsa i ytterligare 1 timme innan du lägger på topping.
 

RELATERADE produkter

Liknande läsning

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.