Restfest

Publicerad av: Lena Unger, 2019-01-09
Taggar:

Sugen på chips? Skippa de onyttiga påsarna i affären och testa att göra dina egna chips. Det är både enkelt och otroligt gott – ett perfekt sätt att ta vara på rotfrukter som börjar bli gamla!

Har du ett par förrymda potatisar och en trött pecorino över? Bra, då kan du bjuda på lyxiga cacio e pepe-chips. En halv burk crème fraiche och rödbetor som sjunger på sista versen? Värm på ugnen och släng fram mandolinen, en timme i ugnen och fredagsmyset är räddat. En överbliven sötpotatis och en mosig avokado...? Ja, du fattar grejen. Med lite fantasi blir rest till fest! Nedan finner du tre chipstips gjorda på skafferiets osjungna hjältar.

 

...

cacio e pepe-chips:

Skölj och torka av potatis. Hetta upp olja till 150 grader i en tjockbottnad gryta. Skiva potatisen på en mandolin, ca 2 mm tjocka skivor. Fritera i omgångar i ca 3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Krydda med riven pecorino och nymalen svartpeppar medan chipsen fortfarande är lite varma.



SÖTPOTATISCHIPS MED GUACAMOLE:

Skiva sötpotatis tunt på en mandolin och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja på båda sidor. Baka i ugn på 125 grader i 25–30 minuter. Salta innan chipsen svalnar och servera med guacamole.

 

...

rödbetschips med getostdipp:

Värm ugnen till 100 grader. Skala och skiva rödbetor på en mandolin, ca 2 mm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med rapsolja och salta. Låt chipsen torka i ugnen, ca 1 timme. Servera med en härlig dipp på getost, crème fraiche och lite honung.

MANDOLIN

Japanska Benriner har gjort sig kända världen över för sina smidiga, sylvassa mandoliner. Mandolinerna har utbytbara blad för strimling och julienne samt en steglös inställning för raka knivblad. Bladen är handslipade i rostfritt stål av högsta kvalitet och håller samma förstklassiga skärpa som japanska kockknivar.

LÄS MER
...

RELATERADE produkter

Liknande läsning