Stekpannebröd med saffran

Publicerad av: Camilla Ljunggren, 2020-11-24
Taggar:

Presenteras av:  


Lyxa till adventsmorgonen med nygräddade stekpannebröd med saffran – ljuvligt goda med smör och ost!

Ingredienser

(20-30 st)

0,5 g saffran
25 g jäst
75 g smör
7 dl mjölk
0,5 dl socker
1 tsk salt
1 tsk hjorthornssalt
5 dl dinkelmjöl, siktat
5-7 dl vetemjöl

Gör så här

Mortla saffran med lite socker i en gjutjärnsmortel.

Smält smöret i en kastrull. Blanda ned mjölken, värm till ljummet och tillsätt saffran.

Lös upp jästen i degvätskan och tillsätt salt, hjorthornssalt, dinkelmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg.

Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta samman. Dela degen i 20-30 delar och forma till bullar.

Hetta upp stekpannan och sänk sedan till medelvärme.

Använd en kruskavel och kavla ut varje bulle till en tunn kaka. Grädda fyra kakor åt gången i stekpannan, 2-3 par minuter på varje sida tills de fått färg.

Låt svalna på galler under bakduk.

Omnämnda produkter

Liknande läsning

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.