Stekpannebröd med saffran

Publicerad av: Camilla Ljunggren, 2020-11-24
Taggar:

Presenteras av:  


Lyxa till adventsmorgonen med nygräddade stekpannebröd med saffran – ljuvligt goda med smör och ost!

Ingredienser

(20-30 st)

0,5 g saffran
25 g jäst
75 g smör
7 dl mjölk
0,5 dl socker
1 tsk salt
1 tsk hjorthornssalt
5 dl dinkelmjöl, siktat
5-7 dl vetemjöl

Gör så här

Mortla saffran med lite socker i en gjutjärnsmortel.

Smält smöret i en kastrull. Blanda ned mjölken, värm till ljummet och tillsätt saffran.

Lös upp jästen i degvätskan och tillsätt salt, hjorthornssalt, dinkelmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg.

Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta samman. Dela degen i 20-30 delar och forma till bullar.

Hetta upp stekpannan och sänk sedan till medelvärme.

Använd en kruskavel och kavla ut varje bulle till en tunn kaka. Grädda fyra kakor åt gången i stekpannan, 2-3 par minuter på varje sida tills de fått färg.

Låt svalna på galler under bakduk.

Omnämnda produkter

Liknande läsning